Maandag in Op1: Greenpeace spant rechtzaak tegen KLM aan

Maandag in Op1: Greenpeace spant rechtzaak tegen KLM aan
De gasten van maandag 14 september

Kijktip :

Faiza Olahsen, hoofd Klimaat en Energie van milieuorganisatie Greenpeace komt praten over de rechtzaak die aangespannen is tegen KLM. Luchtvaartdeskundige en oud-piloot Benno Baksteen zal met haar in debat gaan hierover. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 11 september

  • Greenpeace Nederland spant een rechtszaak aan om het kabinet te dwingen de miljardensteun voor luchtvaartmaatschappij KLM in te trekken. De milieuorganisatie vindt dat aan de financiële noodhulp niet genoeg voorwaarden zijn gesteld om klimaatverandering tegen te gaan. Stort KLM ons in een diepe klimaatcrisis met zijn miljarden aan overheidssteun? Faiza Oulahsen hoofd Klimaat en Energie van Greenpeace vindt van wel, luchtvaartdeskundige en oud-piloot Benno Baksteen vindt van niet. Vanavond gaan ze met elkaar in debat.
  • Hits, roem, geld, drank en drugs. Het leven van Ronnie Flex stond op zijn kop na al het succes. Maar nu hij even niet op grote festivals of podia kon staan kwam er ook rust. In de theatertour ‘Ronnie gaat naar huis’ geeft hij een inkijkje in zijn leven.
  • Overal waar Merlijn Kamerling komt is er de herkenning en herinnering aan zijn vader Antonie. Zijn vader was een idool en geliefd acteur en iedereen was geschokt door zijn dood. Zelf vermeed Merlijn eigenlijk alles wat met zijn vader te maken had. Tot nu: hij schreef het boek “Nu ik je zie.”
  • De officier van justitie die mede besloot Akwasi niet te vervolgen kwam dit weekend in opspraak. Die officier is nu door het Openbaar Ministerie (OM) van een andere discriminatiezaak afgehaald, namelijk de zaak van een journaliste die aangifte deed tegen online racistische bedreigingen. Ze is er door het OM vanaf gehaald vanwege de ophef die ontstond nadat bekend werd dat zij bij een discriminatie-meldpunt zat, waar ook een Kick-Out Zwarte Piet-voorman bij zat. We praten erover met advocaat Gerald Roethof en Özcan Akyol.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 14 september gepresenteerd door Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Greenpeace spant rechtzaak tegen KLM aan of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV