Serierecensie: Ratched is kwaadaardig genieten met Sarah Paulson in de hoofdrol

Serierecensie: Ratched is kwaadaardig genieten met Sarah Paulson in de hoofdrol
Hollywood en American Horror Story in de mix

Kijktip :

Sinds 18 september is de serie Ratched op Netflix te zien. Met een prachtige, maar duistere intro - met muziek van de Franse componist Camille Saint-Saëns (ook de spookslot-muziek uit de Efteling) - gaan de gordijnen van Netflix open voor een vette en super-de-luxe serie met inktzwarte rand. Lees hier de serierecensie van Ratched.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De Engel der Genade
We leren de verpleegster Mildred Ratched kennen. Zij is werkzaam in een toonaangevende psychiatrische inrichting in North Carolina. Mildred gedraagt zich als een voorbeeldige verpleegster, maar naarmate de tijd vordert verandert dit volledig. Wanneer Mildred meer betrokken raakt bij de verontrustende en duistere experimenten die op mensen worden uitgevoerd in de inrichting, verliest ze haar onschuld en zien we hoe een zorgzame vrouw verandert in een monster.

Actrice Sarah Paulson in de serie 'Ratched'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Ratched speelt zich af in het jaar 1947, ongeveer vijftien jaar voor de gebeurtenissen in de Oscar-winnende klassieker One Flew Over the Cuckoo's Nest. Waar die film over een groepje klein gehouden patiënten ging, zien we nu de andere kant van het verhaal over zuster Mildred Ratched. Alle credits gaan naar de prachtige actrice Sarah Paulson en de rest van de fantastische cast. Met een waanzinnig oog voor detail komen kleurrijke decors, stijlvolle kostuums en prachtige make-up, maar ook auto's, gebouwen en meubilair - inclusief kroonluchters - tot leven. Kortom: elke plaatje klopt. Hitmachine-regisseur Ryan Murphy (bekend van Hollywood en Glee) schiet wederom glorieus raak met een serie om van te houden. Vier sterren.

Cast
Naast Sarah Paulson (The Goldfinch) en Cynthia Nixon (Sex and the City) zijn ook Finn Wittrock (American Horror Story), Judy Davis (The Dressmaker) en Sharon Stone (Basic Instinct) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Ryan Murphy (Hollywood).

Ratched seizoen 1 is vanaf 18 september op Netflix te zien. Deze serie bevat 8 afleveringen van een kleine 60 minuten. Genre: Misdaad, Drama, Mysterie. IMDb-score: 7,6.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV