Net5 komt met aangrijpende documentaire Antonie & Merlijn: 10 jaar later

Net5 komt met aangrijpende documentaire Antonie & Merlijn: 10 jaar later
5 oktober te zien op televisie

Nieuws :

Merlijn Kamerling (21) maakte eigenhandig de documentaire Antonie & Merlijn: 10 jaar later, over zijn vader Antonie Kamerling. Net5 zal de aangrijpende film op maandag 5 oktober uitzenden, op de dag af tien jaar nadat Kamerling senior zichzelf van het leven beroofde.

Manisch depressief
Nederland was geschokt toen Antonie Kamerling op 6 oktober 2010 een einde aan zijn leven maakte. De acteur en zanger, die slechts 44 jaar oud werd, leek alles te hebben: een succesvolle carrière, een leuke vrouw en twee prachtige kinderen. Maar Kamerling was manisch depressief. Tien jaar later gaat één van zijn kinderen, de inmiddels 21-jarige Merlijn, op zoek naar de nalatenschap van zijn vader. Wat heeft Antonie voor Nederland betekend? Een heeft zijn dood iets betekend voor het taboe op zelfmoord?

Tekst gaat verder onder video's.

All Stars
De volwassen Merlijn kan zich nauwelijks nog een voorstelling maken van zijn vader: hij herinnert hem niet als depressief en ziet hem al helemaal niet als de beroemde acteur uit All Stars, Goede tijden, slechte tijden en De kleine blonde dood. Voor Merlijn was Antonie gewoon een vrolijke vader die met hem voetbalde en stoeide. Door middel van gesprekken met familieleden en BN'ers als Lola Brood, Daphne Dekers, Gerard Ekdom, Martine Sandifort, Bastiaan Ragas en Michiel Veenstra probeert Merlijn te achterhalen wat zijn vader heeft nagelaten.

Tekst gaat verder onder video's.

Foto
Met de oude Cadillac van zijn vader trekt Merlijn het land door op zoek naar antwoorden. Zo peilt hij de reacties van mensen op straat als hij een foto van zijn vader laat zien, hoort hij van cabaretière Martine Sandifort waarom ze geobsedeerd is geweest door Antonie, spreekt hij Bastiaan Ragas over wat de dood van zijn broer voor hem betekent en heeft hij een bijzondere ontmoeting met Lola Brood, die ook haar vader verloor aan zelfdoding. Tenslotte gaat Merlijn op pad met het belangrijkste dat Antonie heeft achtergelaten: vrouw Isa en dochter Vlinder.

De documentaire Antonie & Merlijn: 10 jaar later is op maandag 5 oktober om 20.30 uur te zien op Net5. Je kunt daarna de documentaire Antonie & Merlijn: 10 jaar later terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Net5 komt met aangrijpende documentaire Antonie & Merlijn: 10 jaar later of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen