Tour de France etappe 17 (Grenoble - Col de la Loze) live op tv en online

Tour de France etappe 17 (Grenoble - Col de la Loze) live op tv en online
Wanneer start en finisht het peloton?

Sport :

Ook de laatste week van de Tour de France belooft weer genoeg spektakel in de bergen. De zeventiende etappe voert de renners over twee loodzware Alpencols. De etappe is te zien op NPO 2, Eurosport 1, België Eén (Sporza) en online te kijken op de Eurosport Player en via een livestream op Gids.tv.

Bekijk het complete tijdschema en de start van alle uitzendingen verderop in dit artikel.

Grenoble - Col de la Loze
De zeventiende etappe mag dan slechts twee beklimmingen tellen, het zijn niet de minsten. De twee Alpencols die op het menu staan zijn namelijk allebei van de buitencategorie. Eerst trappen de renners tegen de klassieke Col de la Madeleine op, één van de vertrouwde beklimmingen in de Tour de France. De finish ligt bovenop de Col de la Loze, die voor de eerste keer in de Tourgeschiedenis is opgenomen in het parcours. Spektakel gegarandeerd.

Lees hier op welke zenders je de Tour de France kunt kijken.

Favorieten
De slotbeklimming op de Col de la Luze lijkt dé plek voor een strijd tussen de Slovenen Primoz Roglic en Tadej Pogacar, die in een felle strijd om de gele trui verwikkeld zijn. Egan Bernal lijken we af te kunnen schrijven, maar er zijn nog genoeg naaste belagers over. Ook Rigoberto Urán, Miguel Ángel López, Adam Yates, Richie Porte en Mikel Landa maken dus kans. Er liggen echter ook mogelijkheden voor vluchters. Wellicht gaat Team INEOS het zelfs proberen met Richard Carapaz.

Bekijk ook het complete overzicht van klassementen, winnaars en uitvallers.

Volledig tijdschema

  • 12.10 uur: start uitzending op Eurosport 1
  • 12.25 uur: start uitzending op NPO 2
  • 13.30 uur: start uitzending op België Eén
  • ± 17.05 uur - 17.35 uur: finish etappe

De zeventiende etappe van de Tour de France 2020 is op woensdag 16 september te zien op NPO 2, Eurosport 1 en België Eén (Sporza). Online kun je de etappe volgen via de livestream via Gids.tv. De hoogtepunten van de etappe vind je ook op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV