'2018 wordt het jaar van de bejaardenprogramma's'

'2018 wordt het jaar van de bejaardenprogramma's'
AD-columniste blikt vooruit op nieuw tv-jaar

Nieuws :

Oudere Nederlanders zijn in het komende jaar nog vaker op televisie dan we tot nu toe zagen. Na verschillende succesvolle Omroep MAX-programma's komen ook steeds meer 'bejaardenprogramma's' bij de commerciële tv-zenders. Angela de Jong, tv-columniste van het Algemeen Dagblad, verwacht dat 2018 het jaar van de bejaardenprogramma's wordt. Dat vertelde ze in de uitzending van Jinek.

"De commerciëlen hebben de bejaarden", zegt de Jong. "Je krijgt The Voice Senior. SBS 6 had al De wereld rond met 80-jarigen en die komen nu ook met De wereld volgens 80-jarigen, een soort praatjesmakers met ouderen stel ik me voor." Eva Jinek concludeert over de programma's met ouderen op tv: "Je ziet dus dat het steeds meer gaat komen."

De wereld rond met 80-jarigen

In 2017 waren de programma's met ouderen al enorm populair. Volgens Jinek worden ze dan ook gezien als 'de nieuwe sterren van Hilversum'. Programma's als De wereld rond met 80-jarigen (SBS 6), Het geheime dagboek van Hendrik Groen (NPO 1) en We Zijn Er Bijna! (NPO 1) waren kijkcijferkanonnen. Angela de Jong denkt dat die trend zich komend jaar voortzet. "Die mensen zijn alle schaamte voorbij en helemaal zichzelf", vindt Angela. "Je hebt natuurlijk heel veel BN'er-shows waarin toch altijd het imago van iemand bewaakt moet worden. Dat hoeft hiet niet. Dit zijn mensen die genieten, die gaan op reis, laten alles los en zijn compleet zichzelf. Je ziet hele gewone mensen in dit soort programma's."

Het lijkt alsof deze mensen helemaal geen last hebben van de aanwezigheid van een cameraploeg. "Dat zal ook de leeftijd zijn, denk ik. Ze hebben alles van zich afgegooid en het maakt ze niet meer uit, terwijl wij allemaal denken: 'als er maar geen foto van op Instagram wordt geplaatst'. Deze mensen zitten ook niet achter de geraniums, maar gaan gewoon door. Ik vind het heel insprirerend, al die wat oudere mensen die nog op wereldreis gaan", aldus De Jong.

AD-columniste Angela de Jong

Angela de Jong sprak ook over andere verwachting voor het komende jaar. Zo liet ze zich in 2017 kritisch uit over RTL-programma's. Verwacht ze dat RTL gaat veranderen? "RTL zwijgt in alle toonaarden, dus ik durf er niet zo heel veel over te zeggen. Je ziet wel dat het iets beter gaat qua kijkcijfers. Bovendien zou Beau van Erven Dorens hebben gezegd dat RTL Boulevard wat minder inteelt krijgt de komende maanden." Het entertainmentprogramma zou dus minder vaak 'eigen' mensen uitnodigen om over RTL-programma's te praten.

Waar verheugd Angela zich het meest op voor het komende jaar? "Boer zoekt Vrouw", haar lievelingsprogramma.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op '2018 wordt het jaar van de bejaardenprogramma's' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV