Vanavond op tv: heftige docu Punt Uit, Paleis Voor Een Prikkie, Dino Hunters en meer

Vanavond op tv: heftige docu Punt Uit, Paleis Voor Een Prikkie, Dino Hunters en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 16 september

Kijktip :

Vanavond wordt de heftige documentaire Punt Uit uitgezonden over de keuze tussen leven en dood. Ook in Paleis Voor Een Prikkie hebben de deelnemers een nare tijd achter de rug, waardoor ze geen budget hebben om de kamer op te knappen. Maar je kunt ook kiezen voor de nieuwe serie Dino Hunters, een romantische dramafilm of de populaire serie New Amsterdam. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 16 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Romantisch drama: Me Before You

RTL 8
20:29 uur

De film Me Before You gaat over de 26-jarige Louisa 'Lou' Clark, zij woont in een schilderachtig dorpje op het Britse platteland. Het leven van de vrolijke en eigenzinnige vrouw krijgt een flinke wending als ze een nieuwe baan accepteert. Ze wordt ingehuurd om de jonge bankier Will Traynor te verzorgen, die door een verkeersongeluk in een rolstoel is beland. Door het dramatische ongeval ziet de voorheen zo energieke Will het leven somber in. Met haar bijzonder positieve instelling probeert Lou zijn bestaan weer kleur te geven.


Start: New Amsterdam

SBS 9
20:30 uur

Vanaf vanavond is de Amerikaanse ziekenhuisserie New Amsterdam elke woensdag om 20:30 uur met dubbele afleveringen te zien op SBS9. In deze serie wordt dokter Max Goodwin gevolgd. Hij is de nieuwe medisch directeur van New Amsterdam, een van de oudste openbare ziekenhuizen van de Verenigde Staten. Het op waarheid gebaseerde verhaal gaat over dokter Max Goodwin die zijn carrière begint in New Amsterdam door iedereen op de afdeling cardiochirurgie te ontslaan vanwege de statistieken. Goodwin stelt het belang van de patiënten boven de winst van het ziekenhuis. Hij vraagt zijn collega's wat ze nodig hebben om hun vak beter uit te kunnen oefenen en patiënten nog beter te behandelen. Max Goodwin belooft hen hier zo goed mogelijk bij te helpen, dit tot groot ongenoegen van een aantal invloedrijke personen binnen het ziekenhuis.


Paleis voor een Prikkie: nare gebeurtenissen

SBS 6
21:30 uur

Deze week gaan interieurontwerpers Brian & Peer Paleis voor een Prikkie naar Rijen om een woonkamer op te knappen. Samantha en Michael wonen met hun vier kinderen in het Brabantse dorpje Rijen. Door een opeenstapeling van nare gebeurtenissen kwam de familie in een rap tempo in financiële problemen. Hierdoor hebben ze geen budget om de woonkamer op te knappen. Lukt het Brian & Peer deze familie weer een echt thuis te geven?


Nieuw: Dino Hunters

Discovery
21:30 uur

In het nieuwe programma Dino Hunters is te zien hoe ranchers en cowboys op zoek gaan naar de fossielen van dinosauriërs die meer dan 65 miljoen jaar geleden rondliepen. Ze zijn de goudzoekers van de prehistorische wereld: de Dino Hunters. Op hun uitgestrekte boerenerven van Montana, Wyoming en South Dakota gaan ze op zoek naar de botjes en beenderen van deze iconische reptielen. Die kunnen geld opleveren van enkele honderden dollars tot ver in de miljoenen en zo het moeilijke bestaan van de Wild West boeren redden. Maar hoe groot de dino's soms ook waren, het vinden van een overblijfsel is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Als dat lukt, wordt hun ijzige geduld beloond. En dankzij moderne computeranimaties worden de T-rexen en Tricertops aan de hand van deze vondsten weer tot leven gebracht en wanen we ons voor even in de prehistorie.


Start: The Royals seizoen 2

FOX
21:31 uur

Vanavond start het tweede seizoen van de dramaserie The Royals op FOX. Elke woensdag om 21:30 uur zijn dubbele afleveringen te zien op de Nederlandse seriezender. The Royals gaat over een fictieve versie van de Britse koninklijke familie. Na de dood van koning Simon geeft zijn opvolger Cyrus de monarchie een nieuwe aanblik. Prins Liam wil wraak en krijgt hulp uit onverwachte hoek. Koningin Helena zoekt ruimte voor machtsuitoefening.


Docu: Punt Uit

NPO 2
23:05 uur

Michael Hellgardt wordt verscheurd tussen zijn wil om te leven en zijn wens om zijn lijden te beëindigen. Samen met zijn partner Rosemarie Blank maakte hij deze film van zijn laatste dagen. De heftige documentairePunt Uit geeft een gevoelige, intieme en intrigerende inkijk in één van de meest ingrijpende momenten in iemands leven. Het leven willen verlaten omdat de pijn van de reuma en het gedonder van tinnitus je levensvreugde ontneemt en tegelijkertijd vastklampen aan dit zware leven. Met dat dilemma, met die strijd, maar ook met humor volgt documentairemaakster Rosemarie Blank haar levensgezel Michael Hellgardt van zeer nabij. In cinematografisch fascinerende scènes waarin ze het leven weet te raken in zijn meest naakte en pure vorm. Een hommage aan de man die tot zijn einde voor zijn leven blijft vechten, tot zijn laatste levensadem.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV