Fascinerende documentaire Where to Invade Next? vrijdag te zien op NPO 3

Fascinerende documentaire Where to Invade Next? vrijdag te zien op NPO 3
Michael Moore valt Europa binnen

Kijktip :

Al sinds jaar en dag is Michael Moore de meest controversiële documentairemaker in de Verenigde Staten. Dankzij films als Roger & Me, Bowling for Columbine en Fahrenheit 9/11 is zijn reputatie hem vooruit gesneld. In de fascinerende documentaire Where to Invade Next?, vrijdag te zien op NPO 3, gaat hij de confrontatie opnieuw niet uit de weg.

Where to Invade Next? gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Amerikaanse vlag
In Where to Invade Next? reist Michael Moore naar Europa, op zoek naar oplossing voor de sociaal-economische kwesties in de Verenigde Staten. Met de Amerikaanse vlag in zijn hand valt hij landen binnen, om de vlag daar symbolisch te planten bij de mensen die hij spreekt. Het beeld dat hierbij van Amerika wordt geschetst, wordt steeds schrijnender. Zo spreekt Moore in Italië mensen over vakantiedagen, een regeling die in de VS ontbreekt.

Gezonde kantine
In Frankrijk kijkt Moore zijn ogen uit in een schoolkantine waar louter gezond eten wordt geserveerd; hij is de enige die hier cola drinkt. Portugese politieagenten kijken met een nuchtere blik naar drugs en Moore weet met zijn vlag zelfs door te drinken tot het presidentiële paleis van Slovenië. Hij reist ook naar Noorwegen, om te praten met een nabestaande van de terroristische daad van Anders Breivik, en ziet in Duitsland hoe er met het verleden wordt omgegaan.

De documentaire Where to Invade Next? is op vrijdag 18 september om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de docu Where to Invade Next? terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende documentaire Where to Invade Next? vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen