Schilderwedstrijd Project Rembrandt vanaf 25 oktober terug met nieuw seizoen

Schilderwedstrijd Project Rembrandt vanaf 25 oktober terug met nieuw seizoen
Op zoek naar de beste amateurschilder

Nieuws :

In navolging van de commerciële zenders, die het vooral op de zangkunsten van onbekende Nederlanders gooien, had ook de NPO vorig jaar plotseling veel succes met een talentenjacht: Project Rembrandt. Hierin gaat presentatrice Annechien Steenhuizen samen met een jury op zoek naar de beste amateurschilder van Nederland.

Project Rembrandt gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Hollandse meesters
Nederland kent een rijke kunstgeschiedenis, met beroemde Hollandse meesters als Vincent van Gogh, Johannes Vermeer en natuurlijk Rembrandt van Rijn. Voor het tweede seizoen van Project Rembrandt is er een selectie gemaakt uit ruim 900 aanmeldingen. Dertig kandidaat-leerlingen laten in de eerste aflevering zien wat ze in huis hebben. Uiteindelijk worden er tien gepassioneerde talenten gekozen, die de kans krijgen zich in een half jaar verder te ontwikkelen in de figuratieve kunst. Ze worden gecoacht door kunstenaars Iris Frederix en Tyas Leeuwerink, die Jaap Godrie vervangt.

Tekst gaat verder onder video's.

Opdrachten
De amateurschilders krijgen elke aflevering verschillende opdrachten. Hierbij zullen ze de grote meesters van weleer niet kopiëren en imiteren, maar moeten ze hun eigen werk erdoor laten inspireren - om zo een eigen stijl te ontwikkelen. De opdrachten worden uitgevoerd op bijzondere locaties, zoals Paleis het Loo en Paleis Soestdijk, en leveren bijzondere ontmoetingen op met BN'ers als Gerard Joling en Simone Kleinsma. De eindresultaten worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs en Lita Cabellut.

Het tweede seizoen van Project Rembrandt is vanaf zondag 25 oktober wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Project Rembrandt terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Schilderwedstrijd Project Rembrandt vanaf 25 oktober terug met nieuw seizoen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen