Woensdag in Op1: hackers van Twitter-account Donald Trump doen hun verhaal

Woensdag in Op1: hackers van Twitter-account Donald Trump doen hun verhaal
De gasten van woensdag 16 september

Kijktip :

Onlangs kwam naar buiten dat enkele Nederlanders erin geslaagd waren het Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump te hacken. Vanavond (woensdag 16 september) doen ze hun verhaal in Op1. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - woensdag 16 september

  • The Challenger, een Amerikaanse space shuttle, explodeerde tijdens de lancering in 1986. De zeven leden van de crew overleefden de ramp niet. Eén lid van de bemanning was de allereerste burger die mee mocht op ruimtemissie: lerares Christa McAuliffe. In de nieuwe Netflix-docu Channel: The Final Flight zien we waarom er een burger mee ging en hoe de ramp gebeurde, maar ook hoe deze voorkomen had kunnen worden. Vanavond bij Op1 praten astronaut André Kuipers en programmamaker Anna Gimbrère erover.
  • Grote bedrijven huren hackers Edwin en Mattijs in om de informatiebeveiliging te testen en hacker Victor werkt bij een overheidsdienst. Deze ethische hackers zijn een soort digitale vrijwillige brandweer. Maar dat de drie hackers 10 dagen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 het Twitter-account van Donald Trump in handen zouden hebben, hadden ze niet verwacht. Ze deden hun verhaal anoniem in Vrij Nederland en vanavond bij Op1 laten ze voor het eerst hun gezicht zien.
  • Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de kabinetsplannen voor volgend jaar. Dit is niet alleen hét moment om het kabinet aan de tand te voelen over de Rijksbegroting, maar ook het begin van de verkiezingscampagne. Wie ontpopt zich als dé opponent van Rutte? Vanavond bij Op1 bespreekt Xander van der Wulp, politiek verslaggever van de NOS, het debat van vandaag.
  • Het kabinet komt vrijdag met nieuwe maatregelen voor regio’s met veel besmettingen. Delft is zo’n regio: de stad heeft de grootste besmettingsdichtheid van Nederland. Burgemeester Marja van Bijsterveldt maakt zich grote zorgen. Via studentenverenigingen probeert ze studenten te overtuigen om zich de coronamaatregelen te houden. OMT-lid Andreas Voss vindt dat lokale bestuurders zoals zij meer zouden moeten doen. Vanavond schuiven ze aan bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 16 september gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: hackers van Twitter-account Donald Trump doen hun verhaal of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier