Spannende misdaadfilm Hard Eight vrijdag te zien op België Eén

Spannende misdaadfilm Hard Eight vrijdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Op 25-jarige leeftijd regisseerde Paul Thomas Anderson zijn eerste speelfilm, Hard Eight. Sindsdien is de reputatie van het wonderkind gestaag gegroeid en nu staat hij bekend als één van de beste filmmakers van zijn generatie. Die prachtige debuutfilm is vrijdag te zien op België Eén, en je kunt Hard Eight streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
De verstokte gokker John (gespeeld door John C. Reilly) zit blut en berooid tegen de buitenmuur van een cafetaria wanneer hij wordt opgepikt door de wat oudere, goedgeklede Sydney (Philip Baker Hall). Sydney neemt hem mee naar binnen, geeft hem koffie en een sigaret en begint een gesprek met hem. Deze voormalige gokker biedt John aan om geld van hem te lenen en hem te begeleiden in de casino's van Reno. Sydney brengt de jonge John de kneepjes van het gokken bij en hun band wordt steeds hechter.

Topcast
Het zal maar weinig debuutfilmers gelukt zijn zo'n topcast om zich heen te verzamelen als Paul Thomas Anderson. Naast de bovengenoemde hoofdrollen draven namelijk ook Gwyneth Paltrow, Samuel L. Jackson en Philip Seymour Hoffman op in Hard Eight. Met enkele van zijn acteurs zou Anderson vaker samenwerken, en dat leverde meesterwerken als Boogie Nights (1997) en Magnolia (1999) op. In 2007 steeg Anderson tot nóg grotere hoogtes met het fantastische There Will Be Blood. Maar met Hard Eight begon het allemaal, en wat een spannend en geslaagd debuut is het.

Hard Eight (1996) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 18 september om 23.45 uur te zien op België Eén. Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Spannende misdaadfilm Hard Eight vrijdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier