Tour de France etappe 19 (Bourg-en-Bresse - Champagnole) live op tv en online

Tour de France etappe 19 (Bourg-en-Bresse - Champagnole) live op tv en online
Wanneer start en finisht het peloton?

Sport :

Na een paar loodzware weken loopt de Tour de France op zijn einde, en het echte klimwerk is gedaan. De negentiende etappe staat voor vrijdag 18 september op het programma. Deze rit is te zien op NPO 1, Eurosport 1, België Eén (Sporza) en online te kijken op de Eurosport Player en via een livestream op Gids.tv.

Bekijk het complete tijdschema en de start van alle uitzendingen verderop in dit artikel.

Bourg-en-Bresse - Champagnole
Het was dit jaar zeker niet de Tour van de sprinters. De organisatie had een ongekend zwaar parcours uitgestippeld, met veel bergritten. In deze etappe krijgen de sprinters eindelijk weer een kans: het profiel mag er dan heuvelachtig uitzien, er is slechts één colletje gecategoriseerd door de organisatie. Na deze beklimming van de vierde categorie zal het peloton waarschijnlijk nog bij elkaar zijn, waardoor er een massasprint verwacht wordt in de finale.

Lees hier op welke zenders je de Tour de France kunt kijken.

Favorieten
Er zijn al diverse sprinters afgestapt deze Tour, maar niettemin blijven er genoeg kanshebbers over voor de etappezege. Sam Bennett zal de leiding in het puntenklassement verder willen verstevigen en dus schrijven we hem op als één van de grote favorieten. Ook Wout van Aert, Caleb Ewan, Alexander Kristoff en Peter Sagan maken uiteraard weer kans. Of wordt het eindelijk Nederlands succes in de persoon van Cees Bol?

Bekijk ook het complete overzicht van klassementen, winnaars en uitvallers.

Volledig tijdschema

  • 13.25 uur: start uitzending op Eurosport 1
  • 14.45 uur: start uitzending op NPO 1
  • 14.45 uur: start uitzending op België Eén
  • ± 17.25 uur - 17.55 uur: finish etappe

De negentiende etappe van de Tour de France 2020 is op vrijdag 18 september te zien op NPO 1, Eurosport 1 en België Eén (Sporza). Online kun je de etappe volgen via de livestream via Gids.tv. De hoogtepunten van de etappe vind je ook op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV