Zaterdag in Vranckx: heftige reportage over sprinkhanenplaag in Kenia

Zaterdag in Vranckx: heftige reportage over sprinkhanenplaag in Kenia
Ongedierte zorgt voor chaos

Kijktip :

Al sinds jaar en dag zendt het Vlaamse programma Vranckx opmerkelijke en indrukwekkende reportages van over de hele wereld uit. Op zaterdag 19 september is een aflevering van het Britse Unreported World te zien, over de sprinkhanenplaag die Kenia teistert en in een neerwaartse spiraal van chaos stort.

Conflicten
Het Afrikaanse land Kenia kampt al maanden met een sprinkhanenplaag, die voor de buitenwereld onbekend blijft. Grote zwermen sprinkhanen trekken rond en eten alles op wat ze op hun pad tegenkomen. Het leidt tot honger en armoede bij de lokale bevolking, en de chaos loopt in sommige gevallen zelfs uit op stammenconflicten.

Corona
De sprinkhanenplaag begon in januari van dit jaar. Alsof de Kenianen hier nog niet genoeg problemen mee hadden, brak vervolgens ook de coronapandemie los. Daardoor werd het nog moeilijker om in het buitenland pesticiden aan te kopen. Het betekende een enorme ramp voor de 1,3 miljoen Kenianen die van de landbouw leven. Zij konden niets anders doen dan toekijken hoe hun gewassen opgegeten werden.

De reportage van Vranckx over de sprinkhanenplaag in Kenia is op zaterdag 19 september om 20.10 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag in Vranckx: heftige reportage over sprinkhanenplaag in Kenia of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen