Prachtige muziekdocu De terugkeer van de Boomtown Rats zaterdag te zien op NPO 2

Prachtige muziekdocu De terugkeer van de Boomtown Rats zaterdag te zien op NPO 2
Bob Geldof maakt comeback

Kijktip :

Op de late zaterdagavond van 19 september is de prachtige muziekdocumentaire De terugkeer van de Boomtown Rats te zien op NPO 2. Regisseur Billy McGrath duikt in deze film in de geschiedenis van de Boomtown Rats, de eerste Ierse punkband die zijn beklag deed over de status quo in hun land aan het einde van de jaren zeventig.

De terugkeer van de Boomtown Rats gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Bob Geldof
De frontman van de Boomtown Rats is een bekende naam voor iedereen die in 1985 voor de televisie zat vanwege het grootste muziekevenement aller tijden. Bob Geldof was namelijk de grote man achter Live Aid. Vóór hij een bekende filantroop werd, stond hij aan het hoofd van de Boomtown Rats. In deze documentaire blikt hij terug op de carrière van hemzelf en zijn collega-bandleden.

Tekst gaat verder onder video's.

'I Don't Like Mondays'
Dat doet hij samen met de bandleden, een aantal muzikale kopstukken uit die tijd en journalisten. Hoe is het de mannen vergaan in de jaren nadat ze een grote hit scoorden met het nummer 'I Don't Like Mondays'? Ook onderzoekt regisseur McGrath wat de muzikale en sociale erfenis van de Boomtown Rats is. Niet alleen hun eigen levens zijn veranderd, maar ook Ierland en de Ierse én Britse muziekscene.

De documentaire De terugkeer van de Boomtown Rats is op zaterdag 19 september om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu De terugkeer van de Boomtown Rats terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige muziekdocu De terugkeer van de Boomtown Rats zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen