Prachtige Nederlandse film Niemand in de stad zie je zaterdag op NPO 3

Prachtige Nederlandse film Niemand in de stad zie je zaterdag op NPO 3
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Michiel van Erp werd landelijk bekend met zijn prachtige documentaires over het leven in Nederland, zoals Pretpark Nederland (2006) en MH17: Het verdriet van Nederland (2015). Met Niemand in de stad vestigde hij zich ook als speelfilmregisseur. Dit schitterende drama is zaterdag te zien op NPO 3 en je kunt Niemand in de stad streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Drie jonge vrienden (gespeeld door Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters) worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. De plotselinge dood van één van hen zorgt ervoor dat de levens van de anderen onder hoogspanning komen te staan. In deze turbulente en heftige periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren ze wat de betekenis van hun vriendschap is en ontdekken wie ze werkelijk zijn.

Gouden Kalveren
De critici waren laaiend enthousiast over Niemand in de stad, gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Huff. Niet alleen kreeg de film vier sterren-recensies van De Volkskrant en NRC, waar hij werd ook genomineerd voor maar liefst negen Gouden Kalveren. Niemand in de stad greep naast de prijzen voor Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur (Koole), maar won wél de beeldjes voor Beste Vrouwelijke Bijrol (Julia Akkermans) en Beste Camera (Jasper Wolf).

Niemand in de stad (2018) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zaterdag 19 september om 22.40 uur te zien op NPO 3.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige Nederlandse film Niemand in de stad zie je zaterdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen