Aangrijpende documentaire Wei maandag 21 september te zien op NPO 2

Aangrijpende documentaire Wei maandag 21 september te zien op NPO 2
Alzheimer-diagnose heeft grote gevolgen

Kijktip :

Op maandag 21 september zendt NPO 2 de prachtige, maar aangrijpende documentaire Wei uit. Hierin volgt filmmaker Ruud Lenssen zijn vader Jac nadat die de diagnose dementie heeft gekregen. Jac houdt wanhopig vast aan zijn idyllische wei, maar moeder Ria worstelt met haar rol als mantelzorger.

Wei gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Afscheid
In de documentaire is de impact van dementie op een gezin te zien. De worsteling van zijn ouders gedurende de laatste twee jaar dat zijn vader nog thuiswoont, wordt op pijnlijke wijze in beeld gebracht door Lenssen. Het onvermijdelijke afscheid komt naarmate de documentaire vordert steeds dichterbij, maar kan vader Jac zijn paradijsje - met paarden, kippen en een moestuin - wel achter zich laten?

Achteruitgang
Het paradijsje in zijn eigen wei is het levenswerk van Jac en hij is dan ook vastberaden om ervoor te blijven zorgen. Ondertussen ziet Ria met lede ogen aan hoe Jac steeds verder achteruit gaat. Ze wil echter niets liever dan Jac in hun eigen huis verzorgen, zo lang het kan. Terwijl Jac zich vastklampt aan zijn eigen paradijs, staat het afscheid echter voor de deur.

De documentaire Wei is op maandag 21 september om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Wei terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpende documentaire Wei maandag 21 september te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen