Legendarische misdaadfilm Reservoir Dogs maandag te zien op NPO 3

Legendarische misdaadfilm Reservoir Dogs maandag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Tegenwoordig is Quentin Tarantino één van de populairste regisseurs in Hollywood en elke zichzelf respecterende acteur wil een keer met hem hebben samengewerkt. In 1992, toen hij de legendarische misdaadfilm Reservoir Dogs uitbracht, stond hij echter nog helemaal aan het begin van zijn carrière. De film is maandag te zien op NPO 3 en je kunt Reservoir Dogs streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Beroepscrimineel Joe Cabot stond jarenlang aan de top als organisator van overvallen op juweliers. Voor een overval op een grote diamantair verzamelt hij zes specialisten. De leden van deze nieuw geformeerde bende hebben nooit eerder met elkaar gewerkt en kennen elkaar slechts onder hun codenamen. Allen hebben ze de instructie gekregen om niets over hun ware identiteit te onthullen. Als de overval achter de rug is, zullen ze een financiële beloning ontvangen die zo groot is dat ze voor de rest van hun leven niet meer moeten werken. Maar het gaat helemaal mis.

Martelscène
Met Reservoir Dogs zette regisseur Tarantino zich één klap op de kaart. Acteur Harvey Keitel was dermate onder de indruk van het script van het wonderkind dat hij zich verbond aan de film, en bovendien het budget flink opschroefde. Tarantino verzamelde een uitstekende cast om zich heen, met naast Keitel ook Michael Madsen, Steve Buscemi en Tim Roth, en creëerde een uiterst gewelddadige film - die vooral beroemd is vanwege de martelscène die Madsen uitvoert, met op de achtergrond het nummer 'Stuck in the Middle with You' van Stealers Wheel. Onvergetelijk.

Reservoir Dogs (1992) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op maandag 21 september om 20.25 uur te zien op NPO 3.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Legendarische misdaadfilm Reservoir Dogs maandag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV