Geweldige actiefilm Sherlock Holmes zie je maandagavond op Net5

Geweldige actiefilm Sherlock Holmes zie je maandagavond op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Ondanks de spannende avonturen die hij doorgaans meemaakt, kleeft er toch een wat stoffig imago aan detective Sherlock Holmes. De Britse regisseur Guy Ritchie zorgde er echter voor dat Holmes weer cooler dan cool werd met Sherlock Holmes. Deze geweldige actiefilm is maandag te zien op Net5 en je kunt Sherlock Holmes streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Detective Sherlock Holmes blijkt niet alleen over een legendarisch intellect te beschikken, maar laat ook zijn vuisten spreken om tegenstanders onschadelijk te maken. Samen met zijn trouwe vriend Dr. Watson weet hij zo de gevaarlijke magiër Lord Blackwood te pakken te krijgen. Deze wordt veroordeeld tot de strop, maar beweert dat dit hem niet zal tegenhouden. Er gebeuren vervolgens onverklaarbare dingen en Blackwood lijkt herrezen uit de dood. Holmes en Watson moeten een mysterieuze samenzwering zien te ontrafelen voor hun vijand met zijn plan Engeland te gronde richt.

Unieke stijl
Ritchie brak door met snoeiharde misdaadfilms als Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) en Snatch (2000) en dus hadden we van tevoren kunnen weten hoe deze Sherlock Holmes-film uit zou pakken. De regisseur plakt zijn unieke stijl, met spitsvondige oneliners en brute actie, ook op dit oude verhaal van Arthur Conan Doyle en maakt er een hypermoderne versie van de privédetective van. Robert Downey jr. en Jude Law schitteren in de hoofdrollen en de film was een wereldwijd succes, met een opbrengst van ruim 500 miljoen. Niet vreemd dus dat Sherlock Holmes: A Game of Shadows volgde in 2011.

Sherlock Holmes (2009) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op maandag 21 september om 23.00 uur te zien op Net5.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Geweldige actiefilm Sherlock Holmes zie je maandagavond op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV