Vanavond op tv: Dit Was Het Nieuws, Independence Day, Niemand In De Stad en meer

Vanavond op tv: Dit Was Het Nieuws, Independence Day, Niemand In De Stad en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 19 september

Kijktip :

Een blockbuster uit de jaren ’90, een Nederlandse dramafilm of een documentaire over de sprinkhanenplaag in Kenia. Vanavond is er weer van alles te zien op televisie. Ook Dit Was Het Nieuws wordt weer uitgezonden, deze keer zijn Noortje Veldhuizen en Marcel van Roosmalente gast. En er is meer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 19 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Sciencefictionfilm: Independence Day

Veronica
20:00 uur

De sciencefiction-film Independence Day met Will Smith was in 1996 een gigantisch succes. Gigantische buitenaardse schepen komen naar de aarde en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levison er achter dat de aliens in minder dan een dag zullen aanvallen. Er ontstaat een waar pandemonium, een groot deel van de bevolking raakt volledig in paniek. Steven Hiller (een rol van Smith) probeert het hoofd koel te houden en de boel te redden.


Reportage: Kenia's sprinkhanenplaag

Canvas
20:08 uur

Het Vlaamse programma Vranckx zendt deze zaterdag een Britse reportage van Unreported World uit over de sprinkhanenplaag in Kenia. Kenia kampt al maanden met een ongeziene sprinkhanenplaag. Grote zwermen trekken rond en eten alles op wat ze tegenkomen. Dat leidt tot honger en armoede bij de bevolking en soms zelfs tot stammenconflicten. De plaag begon in januari. Daarna brak de coronapandemie los en werd het moeilijker om in het buitenland pesticiden aan te kopen. Een ramp voor de 1,3 miljoen Kenianen die van de landbouw leven. Zij konden alleen maar toekijken hoe hun gewassen opgegeten werden.


Dit Was Het Nieuws: o.a. Marcel van Roosmalen

NPO 1
21:45 uur

In deze aflevering van het satirische spelprogramma Dit Was Het Nieuws zijn presentatrice Noortje Veldhuizen en schrijver en columnist Marcel van Roosmalen te gast. Presentator Harm Edens en teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen elke week het nieuws van de voorafgaande week onder de satirische loep. In Dit Was het Nieuws spelen twee teams, met naast de vaste teamcaptains wekelijks wisselende BN'ers, tegen elkaar. De puntentelling is niet belangrijk, na de eerste ronde staat het altijd 4 tegen 4. Wel wordt er aan het einde een winnaar aangewezen.


Dramafilm: Niemand in de stad

NPO 3
22:45 uur

Drie vrienden ervaren de pieken en dalen van hun tijd als lid van een Amsterdamse studentenvereniging, in de dramafilm Niemand in de stad. Het is een turbulente periode waarin ze met wisselend succes proberen los te komen van hun ouders en achtergrond. Ze beleven gepassioneerde liefdesavonturen, wilde feesten, ze brassen, brallen en leren de ware betekenis van vriendschap kennen. Een plotselinge dood binnen de groep zet daarbij alles op scherp. Wie ben je als mens als je volwassen bent en zelf verantwoording moet dragen over je keuzes? Drama over vriendschap, verlangens en volwassen worden, met veel oog voor detail gesitueerd in een microkosmos, maar tegelijkertijd enorm universeel.


Docu: De terugkeer van de Boomtown Rats

NPO 2
23:15 uur

In de documentaire De terugkeer van de Boomtown Rats graaft regisseur Billy McGrath in de geschiedenis van de band The Boomtown Rats. Ierlands eerste, bekende punkband die hun beklag deed over de status quo van het Ierland uit de jaren 70. Een band die Ierland veranderde. De frontman van de band The Boomtown Rats, Bob Geldof, heeft een hoofdrol in deze documentaire en blikt samen met de andere bandleden, een aantal muzikale kopstukken en journalisten terug op de carrière van hem en de bandleden. Daarnaast onderzoekt de Billy McGrath in de documentaire de muzikale en sociale erfenis van de The Boomtown Rats: niet alleen hun eigen levens veranderden, maar ook Ierland, de Ierse én Britse muziekscene.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Dit Was Het Nieuws, Independence Day, Niemand In De Stad en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier