Slotaflevering Afghanistan: The Wounded Land dinsdag te zien op NPO 2

Slotaflevering Afghanistan: The Wounded Land dinsdag te zien op NPO 2
Vrede en democratie in door oorlog verscheurd land?

Kijktip :

Op dinsdag 22 september is de laatste aflevering van de documentaireserie Afghanistan: The Wounded Land te zien op NPO 2. In deze slotaflevering is te zien hoe het door oorlog verscheurde land er nu voor staat: kan een internationale coalitie vrede en democratie brengen?

Afghanistan: The Wounded Land gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

9/11
De aanslagen van 11 september 2001 waren van grote invloed op de recente Afghaanse geschiedenis. De Taliban mag dan omver geworpen zijn, van enige rust is in het land nog geen sprake. Een internationale coalitie probeert vrede en democratie in Afghanistan te brengen, maar de hoop was van korte duur: twee dagen voor 9/11 werd commandant Massoud vermoord. De moord was de eerste stap van de aanslagen die Al Qaida vervolgens in New York en Washington uitvoerde.

Vergelding
De Verenigde Staten reageerden met keiharde vergelding op 9/11: Afghanistan werd bestookt met bombardementen en het Amerikaanse leger viel het land zelfs binnen. Toen de troepen van de militaire coalitie in Afghanistan arriveerden om stabiliteit en wederopbouw te verzekeren, hoopten veel Afghanen op een toekomst van vrede en democratie. Maar die hoop bleek ijdel.

De slotaflevering van Afghanistan: The Wounded Land is op dinsdag 22 september om 22.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt de laatste aflevering van Afghanistan: The Wounded Land terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Slotaflevering Afghanistan: The Wounded Land dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen