Keiharde actiefilm Taken dinsdag te zien op Veronica

Keiharde actiefilm Taken dinsdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Liam Neeson maakte in de jaren negentig naam met rollen in serieuze drama's als Schindler's List en Michael Collins, waar de afgelopen jaren heeft hij het roer helemaal omgegooid. Neeson is nu een heuse actieheld op leeftijd. Het begon allemaal met Taken in 2008. Deze keiharde actiefilm is dinsdag te zien op Veronica en je kunt Taken streamen via Netflix en Videoland.

Het verhaal
Voormalig CIA-agent Bryan is gescheiden van Lenore, met wie hij tienerdochter Kim heeft. Wanneer Kim na lang zeuren op reis mag naar Europa, staat Bryan erop dat zijn dochter hem regelmatig op de hoogte houdt. De eerste avond in Parijs belt Kim haar vader en ziet ze tijdens hun gesprek dat haar vriendin, die in een andere kamer verblijft, ontvoerd wordt. Ook Kim wordt gekidnapt. Bryan schiet meteen in actie en schuwt geen enkel middel om zijn dochter te redden uit de klauwen van een bende Oost-Europese vrouwenhandelaars.

Snoeiharde actie
Veel mensen wisten niet helemaal wat ze ervan moesten verwachten: de 56-jarige Liam Neeson als actieheld. Taken bleek echter een doorslaand succes en zorgde zelfs voor een carrièreswitch van de Noord-Ierse acteur. De laatste jaren lijkt hij het serieuze dramawerk volledig achter zich te hebben gelaten, om zich te richten op snoeiharde actiefilms. Dat verloopt met wisselend succes, maar Taken staat nog altijd fier overeind als één van de betere actieknallers van de laatste twintig jaar - mét een mooie bijrol voor Neerlands trots Famke Janssen.

Taken (2008) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op dinsdag 22 september om 20.30 uur te zien op Veronica.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Keiharde actiefilm Taken dinsdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen