Tv-première: Oscarwinnaar Three Billboards Outside Ebbing, Missouri vrijdag op Net5

Tv-première: Oscarwinnaar Three Billboards Outside Ebbing, Missouri vrijdag op Net5
Met ijzersterke rol voor Frances McDormand

Kijktip :

Net5 pakt op vrijdag 25 september uit met één van de beste films van de afgelopen jaren: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Een absolute aanrader over de strijd van een moeder voor gerechtigheid, die je laat lachen én huilen. Je kunt Three Billboards Outside Ebbing, Missouri streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mildred Hayes
Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter Angela zonder de dader gevonden te hebben, zet Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap achter. Die is gericht aan William Willoughby, de sheriff van het altijd zo rustige stadje. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, bij de zaak betrokken raakt, wordt de heftige strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar erger.

Woody Harrelson en Frances McDormand in de film 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri won bijna alle filmprijzen die je maar kunt verzinnen, en dat betekent dat deze film groots en meeslepend genieten is. Met veel driedimensionale personages en grof taalgebruik in ijzersterke dialogen is dit een inktzwarte komedie met een zwaar thema geworden. Frances McDormand (Fargo) zet een uitmuntende rol neer als verdrietige, gebroken moeder die vervuld is met woede en haat. We leren ook de andere karakters echter goed kennen, zoals het gerespecteerde politiehoofd William Willoughby (Woody Harrelson) en de heetgebakerde politieagent Dixon (waanzinnig vertolkt door Sam Rockwell). Hiermee heeft Net5 een onvergetelijke en ijzersterke film in handen. Vier sterren.

Cast
Naast Frances McDormand (Something's Gotta Give) en Woody Harrelson (LBJ) zijn ook Sam Rockwell (Jojo Rabbit) en Caleb Landry Jones (Get Out) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Martin McDonagh (Seven Psychopaths).

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is op vrijdag 25 september om 20.30 uur op Net5 te zien. Genre: Misdaad, Komedie, Drama. Tijdsduur: 115 minuten. IMDb-score: 8,2.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Tv-première: Oscarwinnaar Three Billboards Outside Ebbing, Missouri vrijdag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier