Woensdag 23 september in Andere Tijden: de "Marokkanen-school"

Woensdag 23 september in Andere Tijden: de "Marokkanen-school"
De geschiedenis van het Niels Stensen College

Kijktip :

In de aflevering van Andere Tijden van woensdag 23 september wordt er teruggeblikt op het verhaal van het Niels Stensen College. Deze middelbare school was eind jaren negentig voor even de beroemdste van Nederland, omdat de rector klaagde dat er te veel Marokkanen op de school zaten.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Agressie
Politiek correct Nederland werd flink opgeschud door de mondige rector. Hij had in de voorgaande jaren gemerkt hoe het Niels Stensen College in Utrecht kampte met toenemende agressie, intimidatie, gestolen tentamenvragen en een terugloop in het aantal leerlingen. Na de mediastorm is de reputatie van de school zó verziekt dat een sluiting onvermijdelijk is geworden. Presentatrice Astrid Sy gaat nu in gesprek met oud-leerlingen.

Burn-out
De leerlingen voelden zich in de steek gelaten en merkten dat de sfeer op school slechter werd. Ook tekendocent Martin Hogeweg en rector Matthé Sjamaar vertellen over hun ervaringen. Zo kreeg Hogeweg een burn-out vanwege de groeiende imitaties en aanhoudende pesterijen vanwege zijn homoseksualiteit. Sjamaar is op dat moment al met (gedwongen) pensioen; tot de dag van vandaag heeft hij nergens spijt van.

Andere Tijden is elke woensdag om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag 23 september in Andere Tijden: de "Marokkanen-school" of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen