Ontluisterende documentaire Vaarwel Amerika woensdag te zien op NPO 2

Ontluisterende documentaire Vaarwel Amerika woensdag te zien op NPO 2
Klimaatwetenschappers in de VS

Kijktip :

Sinds de inauguratie van Donald Trump, in januari 2017, waait er een andere wind in de Verenigde Staten. Hoe is het om te werken voor een overheid die jouw tak van wetenschap negeert, ontkent en zwart maakt? Gideon Levy onderzoekt het in de ontluisterende documentaire Vaarwel Amerika.

Vaarwel Amerika gemist? Kijk de hele documentaire terug bij Gids.tv.

Klimaatwetenschappers
President Trump en zijn aanhang hebben namelijk de jacht geopend op klimaatwetenschappers, die beweren dat de aarde door menselijk toedoen extreem snel opwarmt. Tijdens het draaien van zijn documentaire besloot Levy dat alleen observeren niet genoeg is: hij brengt een NASA-wetenschapper in contact met Nederlandse collega's.

Verkiezingen
Op deze manier probeert Levy een revolutionair meetinstrument veilig te stellen. Vier jaar lang was hij bezig met zijn documentaire, die onthult het er achter de voordeuren van verschillende Amerikaanse ministeries aan toe gaat. Daardoor is de documentaire Vaarwel Amerika relevanter dan ooit - zeker in aanloop naar de verkiezingen in de VS.

De documentaire Vaarwel Amerika is op woensdag 23 september om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de hele documentaire Vaarwel Amerika terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ontluisterende documentaire Vaarwel Amerika woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier