Muziekdocu Simon and Garfunkel: The Harmony Game donderdag te zien op Canvas

Muziekdocu Simon and Garfunkel: The Harmony Game donderdag te zien op Canvas
Het verhaal van Bridge Over Troubled Water

Kijktip :

Aan het einde van de jaren zestig waren Paul Simon en Art Garfunkel op de toppen van hun kunnen. In 1970 verscheen Bridge Over Troubled Water, en ondanks het feit dat het een gigantische hit was, bleek het de laatste plaat van Simon & Garfunkel te zijn. De muziekdocumentaire Simon and Garfunkel: The Harmony Game vertelt het verhaal van dit album.

Grammy Awards
Bridge Over Troubled Water was een ongekend succes: het album haalde de eerste plaats in - naast tal van andere landen - de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, won vier Grammy Awards en bevatte niet minder dan vier hitsingles: de titelsong, 'The Boxer', 'Cecilia' en 'El Condor Pasa (If I Could)'. Bovendien werden er wereldwijd ruim vijfentwintig miljoen exemplaren van verkocht.

Tekst gaat verder onder video's.

Interviews
Deze documentaire bevat unieke archiefbeelden en nieuwe interviews met Simon en Garfunkel, die vertellen over de manier waarop de liedjes tot stand zijn gekomen, de productie van het album en het enorme succes ervan. Ook mensen die veel met het duo samenwerkten, vertellen hun verhaal: van producer Roy Halee en drummer Hal Blaine tot basgitarist Joe Osborn en manager Mort Lewis.

De documentaire Simon and Garfunkel: The Harmony Game is op donderdag 24 september om 23.15 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Muziekdocu Simon and Garfunkel: The Harmony Game donderdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen