Famke Louise betuigt spijt voor social media-actie en doet "een stap achteruit"

Famke Louise betuigt spijt voor social media-actie en doet "een stap achteruit"
Zangeres trekt boetekleed aan op social media

Nieuws :

Een dag nadat er in de media enorme ophef is ontstaan over de actie #ikdoenietmeermee, waar een groot aantal bekende Nederlanders zich achter schaarde, heeft het grootste deel hun steun voor de actie alweer ingetrokken. Famke Louise was de meest besproken BN'ers die meedeed, en ook zij trekt inmiddels het boetekleed aan op Instagram.

Kijk hier de hele uitzending van Jinek met Famke Louise terug.

Zenuwachtig
In een post op social media gaat de zangeres/rapper in op haar optreden bij Jinek, waar ze tegenover Diederik Gommers (de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care) zat. Ze beweerde met een stalen gezicht dat Nederlandse ondernemers zwaar worden getroffen door de crisis, en dat de maatregelen dus buitenproportioneel zijn. Nu zegt Famke Louise dat ze ontzettend zenuwachtig was, waardoor ze haar verhaal niet kon doen zoals ze wilde.

Tekst gaat verder onder video's.

Excuses
Famke Louise beweert: "Het is nooit mijn intentie geweest om mensen aan te sporen om laconiek om te gaan met de maatregelen die getroffen zijn rondom het Coronavirus. Ik heb respect voor alle zorgmedewerkers en ik heb begrip voor allen die hiermee geconfronteerd worden op dagelijkse basis." Ook vertelt de zangeres dat het nu tijd voor haar is om een stapje achteruit te doen, en op zoek te gaan naar iemand die haar flink bij kan scholen over het virus.

Bekijk de Instagram-post van Famke Louise hieronder. Hierboven zie je enkele video's van haar optreden in Jinek.

View this post on Instagram

Nadat ik het filmpje met de # maandag gepost had, ben ik de ochtend daarop overladen met telefoontjes. De mainstream media koos mij als potentieel aanspreekpunt en daar bovenop kwam ook een breuk met mijn management die vorige week plaatsvond. Al met al, niet mijn beste dag. Dit alles heeft geleid tot het feit dat ik alleen en onvoorbereid bij Jinek aan tafel schoof. Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken. Dat te hebben gezegd realiseer ik me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen. Gisteren aan tafel was ik zenuwachtig en heb ik niet mijn verhaal kunnen doen zoals ik dat graag wilde. Ik ben geen wetenschapper, arts, viroloog of politicus en dat heb ik ook nooit beweerd. Het is nooit mijn intentie geweest om mensen aan te sporen om laconiek om te gaan met de maatregelen die getroffen zijn rondom het Coranavirus. Ik heb respect voor alle zorgmedewerkers en ik heb begrip voor allen die hiermee geconfronteerd worden op dagelijkse basis. De bedoeling bij Jinek was om een ander perspectief te bieden en toch een beetje het tegengeluid te kunnen geven. Ik ben een doorzetter en wilde dus daad bij het woord stellen door mijzelf kenbaar te maken op tv, wat ik niet had kunnen voorzien was de totale stilte en gebrek aan support om mij heen. Alhoewel ik dit niet heel verrassend vind, had ik wederom de situatie iets beter kunnen inschatten. Ik ben geen slachtoffer en wil daarom ook nu mijn verantwoordelijkheid dragen. Ik kondig daarom aan dat ik die video weghaal omdat ik niet meer achter die boodschap sta. Ik ga even een stap achteruit doen, reflecteren en op zoek naar een bijzonder, inspirerend iemand die gespecialiseerd is in pandemieën om mij te educaten over deze situatie en wellicht met mij het podium wil delen. Ik hoop dat jullie mij de ruimte gunnen te kunnen groeien. Ik wil mijn excuses aanbieden aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld en beloof beter mijn best te doen. Veel liefs, Famke Louise

A post shared by Famke Louise (@famkelouise_) on

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Famke Louise betuigt spijt voor social media-actie en doet "een stap achteruit" of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen