Presentatrice Leonie ter Braak van WNL naar SBS 6

Presentatrice Leonie ter Braak van WNL naar SBS 6
'Meer ambitie dan Goedemorgen Nederland'

Nieuws :

De 37-jarige presentatrice Leonie ter Braak heeft afscheid genomen van het WNL-programma Goedemorgen Nederland. Na vijf jaar bij het ochtendprogramma maakt ze de overstap naar SBS 6, waar ze in eerste instantie het nieuwe programma Marktplaats gaat presenteren.

Ter Braak was vooral klaar met het extreem vroeg opstaan. Iedere werkdag ging de wekker om 04:00 uur. "Eerlijk, als het nou een middagprogramma was, had ik het zo nog jaren kunnen volhouden. Maar nu? Hallelujah", zegt ze in een interview met het Algemeen Dagblad. Bovendien heeft ze twee jonge kinderen van 0 en 4 jaar. "Dat was soms heel zwaar. Als ik hier over tien jaar naar terugkijk, denk ik waarschijnlijk: ‘Hoe heb ik dat in vredesnaam ooit gedaan?’"

Bovendien wilde Ter Braak wel meer doen dan alleen het ochtendprogramma. "Er zit meer ambitie in mij dan Goedemorgen Nederland. Niet onaardig bedoeld, maar een kleine omroep als WNL heeft toch minder kansen voor me." Bij SBS 6 krijgt ze die kansen wel. Een tweejarig contract lag voor haar klaar. In eerste instantie gaat ze met Irene Moors en Jeroen van der Boom het programma Marktplaats presenteren. Daarin gaat ze op zoek naar mensen met bijzondere verhalen achter te koop aangenboden spullen op Marktplaats. "Een nooit gedragen trouwjurk bijvoorbeeld. Dat roept vragen op als: waarom ging die bruiloft toen niet door? Na ons bezoek staat het item ook echt op Marktplaats."

Leonie ter Braak zal ook te zien zijn in Hart van Nederland. Daarna moeten meer programma's volgen. "Er zijn intenties om meer te doen. Iets met een showtrap? Geen idee, ik heb wel ook een entertainmentkant. Maar ik ben blij dat ik me nu kan bezighouden met human interest."

Leonie ter Braak is vanaf 5 februari te zien in Marktplaats, dat vanaf dan elke werkdag om 18:30 uur wordt uitgezonden op SBS 6.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Presentatrice Leonie ter Braak van WNL naar SBS 6 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV