Indrukwekkende film The Road zie je vrijdag op Canvas

Indrukwekkende film The Road zie je vrijdag op Canvas
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Hoewel de fantastische acteur Viggo Mortensen de laatste jaren meer erkenning krijgt, stond hij lange tijd vooral bekend als Aragorn uit de Lord of the Rings-trilogie. Hij heeft echter veel meer memorabele rollen op zijn conto staan, zoals in het indrukwekkende The Road. Deze film is vrijdag te zien op Canvas en je kunt The Road streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Door natuurgeweld zijn de Verenigde Staten binnen in een korte tijd platgebrand en verwoest. Er zijn weinig overlevenden en aan water en voedsel is een groot gebrek. Slechts bewapend met een pistool trekken een vader (gespeeld door Mortensen) en zijn zoon (Kodi Smit-McPhee) door het stoffige en sombere landschap, op zoek naar een veilig onderkomen. Hun leven draait om overleven in een omgeving waarbij de grenzen tussen goed en kwaad zijn verdwenen.

Apocalyptisch
De indrukwekkende, postapocalyptische film The Road is geregisseerd door John Hillcoat, die enkele jaren eerder al veel lof kreeg voor The Proposition. Voor deze film kon hij beschikken over een fantastische cast, die op de toppen van hun kunnen speelt. Niet alleen Mortensen schittert in de hoofdrol, ook Charlize Theron, Guy Pearce en 'good old' Robert Duvall geven prachtige vertolkingen. The Road was geen groot succes aan de kassa, maar dat maakt deze prachtige film niet minder imposant.

The Road (2009) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 25 september om 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV