Donderdag in Op1: debat Mark Harbers (VVD) en Tom van der Lee (GL) over kernenergie

Donderdag in Op1: debat Mark Harbers (VVD) en Tom van der Lee (GL) over kernenergie
De gasten van donderdag 24 september

Kijktip :

Schakelt Nederland weer over op kernenergie? Als het aan de VVD ligt wel. Andere partijen, zoals GroenLinks, zijn echter fel tegen; daarom gaan Mark Harbers (VVD) en Tom van der Lee (GroenLinks) vanavond in debat bij Op1. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder video.

De gasten in Op1 - donderdag 24 september

  • Kernenergie staat weer volop in de aandacht. Het kabinet blijkt het als een serieuze optie te zien om Nederland van energie te voorzien en volgens de VVD is het zelfs de enige manier om de klimaatdoelen van Parijs te halen. GroenLinks is het daar niet mee eens en ziet nog meer in kolen en gas. Tweede Kamerlid Tom van der Lee van GroenLinks en Mark Harbers van de VVD gaan met elkaar in debat.
  • De roep om een landelijke corona-aanpak zwelt aan nu vandaag het hoogste aantal coronadoden sinds eind mei werd gemeld.Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, moet alles op alles zetten om de coronabesmettingen te stoppen. Wat moet er volgens hem gebeuren?
  • Het water staat de ziekenhuizen alweer aan de lippen. Er is te weinig personeel en het personeel dat er is moet nog steeds bijkomen van de eerste coronagolf.Stella Salden, voorzitter van belangenvereniging NU’91, maakt zich grote zorgen en vraagt om actie.
  • Hoogleraar Ira Helsloot wil juist een tandje terugschakelen. Hij vindt de paniek rondom corona onterecht en de huidige corona-aanpak geldverspilling.
  • Oud-minister Pieter Winsemius schreef een boek over de kracht van voetbal. ‘Het Derde’ gaat over vriendschap, verraad en eenzaamheid en vertelt het verhaal van een typisch Nederlands vriendenelftal. De opbrengst van de roman gaat naar de Touzani Foundation van freestyle-voetballer Soufiane Touzani, die is opgericht om jongeren een kans te geven om zich te ontwikkelen. Samen schuiven ze aan bij Op1 om te vertellen over hun gedeelde passie.
  • Frank de Boer volgt Ronald Koeman op als nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal. De Boer tekent tot medio 2022 en zal Oranje leiden op het EK komende zomer. Vandaag kwam naar buiten dat de aanstelling van De Boer tot woede heeft geleid bij de Commissie Mijnals, die diversiteit binnen de KNVB moet bevorderen. De onlangs opgerichte werkgroep voelt zich bedonderd, omdat de directie niet met gekleurde trainers heeft gesproken.Kees Jansma is vanavond te gast bij Op1 met het laatste nieuws.

Presentatie
Op1 wordt op donderdag 24 september gepresenteerd door Jort Kelder en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: debat Mark Harbers (VVD) en Tom van der Lee (GL) over kernenergie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen