SBS 6 zendt documentaireserie over Holland Heineken House uit

SBS 6 zendt documentaireserie over Holland Heineken House uit
25 jaar viering van de Spelen

Nieuws :

In aanloop naar de Olympische Winterspelen in Pyeongchang zendt SBS 6 een documentaireserie over het Holland Heineken House (HHH) uit. Al 25 jaar komen sporters en bezoekers van de Olympische Spelen hier samen en wordt lief en leed met elkaar gedeeld. In de driedelige reeks Holland gaat voor Goud wordt aangetoond hoe een klein land groot is geworden tijdens de viering van het grootste en belangrijkste sportevenement ter wereld.

Olympisch kampioenen als Pieter van den Hoogenband, Gianni Romme en Marit Bouwmeester nemen de kijker mee met hun olympische herinneringen. De sporters bezoeken samen met mensen die het Holland Heineken House van de grond hebben gekregen zes olympische steden op vijf continenten. Zo is te zien hoe de groei van het HHH parallel liep aan de grootste Nederlandse sportsuccessen van de afgelopen 25 jaar.

Elke reis eindigt op de exacte locatie waar het HHH tijdens de Olympische Spelen was gevestigd. Op die locatie wordt teruggeblikt op de bijzondere sport- en huldigingsmomenten van de sporters. Ook worden de olympisch kampioenen verrast met beelden van zichzelf, waardoor ze de emoties die ze toen beleefden weer even terughalen.

Holland gaat voor Goud is een serie vol met geschiedenis en emotie. Daarnaast is te zien hoe typisch Nederlandse eigenschappen zoals standvastigheid, ondernemerschap en nuchterheid de gemeenschappelijke deler blijken voor de onstuitbare groei van het Nederlandse sportsucces en het Holland Heineken House.

De driedelige documentaireserie Holland gaat voor Goud is vanaf zondag 21 januari wekelijks om 23:00 uur te zien op SBS 6.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op SBS 6 zendt documentaireserie over Holland Heineken House uit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV