Indrukwekkende dramafilm On Body and Soul zaterdag te zien op Canvas

Indrukwekkende dramafilm On Body and Soul zaterdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

De afgelopen jaren heeft de Hongaarse filmindustrie zichzelf flink op de kaart gezet dankzij films als Son of Saul. Ook het prachtige en indrukwekkende On Body and Soul (originele titel: Testről és lélekről) hoort bij de nieuwe golf van Hongaarse topfilms. Deze film is zaterdag te zien op Canvas en je kunt On Body and Soul streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Mária werkt nog maar een paar dagen in een slachthuis in Boedapest, maar het gefluister begint al. Tijdens de lunch in de kantine kiest de jonge vrouw altijd een tafel in haar eentje, waar ze in stilte zit. Ze neemt haar werk serieus en houdt zich aan de regels. Haar wereld bestaat uit cijfers en gegevens, die zich in haar geheugen geprent hebben sinds haar vroege kindertijd. Haar baas Endre is ook een rustig type. Ze beginnen elkaar beter te kennen en ondanks hun geestelijke verwantschap zijn ze verbaasd wanneer ze ontdekken dat ze dezelfde dromen hebben. Vooral als de nacht in volle gang is.

Oscarkanshebber
Na een jarenlange Oscardroogte voor de Hongaren (in de jaren tachtig was er voor het laatst succes met de films van István Szabó) won Son of Saul begin 2016 de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. Dit succes werd een paar jaar later gevolgd door een welverdiende nominatie voor het prachtige On Body and Soul, maar helaas werd deze fantasierijke productie verslagen door het Chileense A Fantastic Woman. Hoe dan ook blijft On Body and Soul een memorabele kijkervaring voor iedereen die openstaat voor een mysterieuze arthouse-film.

On Body and Soul (originele titel: Testről és lélekről) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zaterdag 26 september om 22.10 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende dramafilm On Body and Soul zaterdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen