Zondag in Onze boerderij: boerin Steffi staat voor stressvolle hengstenkeuring

Zondag in Onze boerderij: boerin Steffi staat voor stressvolle hengstenkeuring
Boer zoekt vrouw-deelneemster krijgt bezoek van Yvon Jaspers

Kijktip :

Op zondag 27 september is er weer een nieuwe aflevering van het programma Onze boerderij te zien op NPO 1. Deze week gaat Yvon Jaspers onder meer op bezoek bij voormalig Boer zoekt vrouw-deelneemster Steffi, die voor een stressvolle hengstenkeuring staat.

Onze boerderij gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Toekomst
De zenuwen gieren bij Steffi door het lichaam, want de toekomst van haar bedrijf hangt voor een groot deel af van de prestaties van haar ruwe diamant Mart. Die doe mee aan een hengstenkeuring in Den Bosch, en bij goedkeuring kan hij voor de fokkerij gebruikt worden. Maar gaat dat ook lukken? Yvon brengt in deze aflevering ook een bezoek aan melkveehouders en kaasmakers Jan Dirk en Peter, die haar een lesje over de bodem geven - de basis van iedere boer. En wat vertelt de poep van koeien over hun gezondheid?

Kritiek
Ook gaat Yvon langs bij Jan, Carinne, Femke en Luuk. In een tijd waarin er veel kritiek is op de intensieve veehouderij hoort de presentatrice van dit viertal waarom zij juist willen uitbreiden - in tegenstelling tot veel van hun collega's. Met de uitbreiding hopen ze hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Drie jaar geleden verbouwden ze hun varkensbedrijf, omdat ze op die manier - voor hun gevoel - meer kunnen doen voor dierenwelzijn en milieu.

Onze boerderij is elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Onze boerderij terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV