Fascinerende docuserie The Persians: A History of Iran start zondag op Canvas

Fascinerende docuserie The Persians: A History of Iran start zondag op Canvas
Journaliste Samira Ahmed gaat op onderzoek

Kijktip :

Vanaf zondag 27 september is de fascinerende, driedelige documentaireserie The Persians: A History of Iran te zien op Canvas. Hierin duikt journaliste Samira Ahmed in de boeiende geschiedenis van Iran, één van de meest bijzondere landen in het Midden-Oosten.

Radicale islam
Ahmed wil meer te weten komen over de veelzijdige cultuur en buitengewone geschiedenis van het land, maar Westerse documentairemakers krijgen niet vaak de kans om een film op te nemen in het strenge Iran. Sinds de revolutie in 1979 ayatollah Khomeini aan de macht bracht, staat het land symbool voor de radicale islam.

Eerste aflevering
De Britse Samira Ahmed krijgt wél toegang tot Iran, waar ze het land op een realistische wijze in beeld mag brengen. De eerste aflevering brengt haar naar bijzondere plekken, die onthullen hoe het Perzische Rijk is ontstaan en hoe de koningen door de eeuwen heen een groot rijk opbouwden, terwijl de oude wereld afgunstig toekeek.

De docuserie The Persians: A History of Iran is vanaf zondag 27 september wekelijks om 20.55 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende docuserie The Persians: A History of Iran start zondag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen