Comedyklassieker Trading Places zondagavond te zien op RTL 7

Comedyklassieker Trading Places zondagavond te zien op RTL 7
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Na een succesvolle start van zijn entertainmentloopbaan, bij het programma Saturday Night Live en als stand-up comedian, brak Eddie Murphy begin jaren tachtig ook door in de filmwereld - onder meer dankzij de klassieker Trading Places. Deze geweldige comedy is zondag te zien op RTL 7 en je kunt Trading Places streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
De broers Mortimer en Randolph Duke zijn succesvolle, oude zakenmannen die wel van een weddenschap houden. Met hun nieuwste plan willen ze hun werknemer Louis Winthorpe III inruilen voor een willekeurig gekozen, arme zwerver. Daarmee willen ze kijken of de rijkeluiszoon Winthorpe zal afdalen naar de criminaliteit op het moment dat hij zijn rijke omgeving en zijn vrienden verliest, en of ze van de zwerver een succesvolle zakenman kunnen maken die zich staande weet te houden in de aandelenhandel.

Kaskraker
Na zijn succesvolle filmdebuut in 48 Hrs. (1982) stoomde Eddie Murphy direct door met de kaskraker Trading Places, één van de succesvolste films van 1983. Wat wil je ook: de film was geregisseerd door John Landis, die net hits als The Blues Brothers (1980) en An American Werewolf in London (1981) had afgeleverd, en Murphy was inmiddels een grote ster in de Verenigde Staten. Hij wordt in deze heerlijke comedy bijgestaan door een aantal fantastische acteurs: van Dan Aykroyd en Jamie Lee Curtis tot veteranen als Ralph Bellamy, Don Ameche en Denholm Elliott.

Trading Places (1983) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op zondag 27 september om 22.00 uur te zien op RTL 7.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Comedyklassieker Trading Places zondagavond te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen