Prachtige documentaire Jochem Myjer - Nog eentje dan maandag te zien op NPO 2

Prachtige documentaire Jochem Myjer - Nog eentje dan maandag te zien op NPO 2
Cabaretier gevolgd tijdens theatertournee

Kijktip :

Al jarenlang is Jochem Myjer één van de populairste cabaretiers van ons land, en dus vond filmmaakster Suzanne Raes het de hoogste tijd om deze druktemaker te volgen tijdens zijn werk. In de documentaire Jochem Myjer - Nog eentje dan zien we Myjer in de laatste maanden van zijn theatertournee 'Adem in, adem uit'.

Jochem Myjer - Nog eentje dan gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Monnik
In het najaar van 2019 sloot Myjer zijn ruim drie jaar durende theatertournee af met zijn honderdste voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. 'Adem in, adem uit' was een ware uitputtingsslag voor Myjer, en daarvoor moest alles wijken. De cabaretier leefde als een monnik om 'de perfecte show' te creëren. Het was geen gemakkelijke opgave voor Myjer, zeker niet sinds hij in 2011 een tumor in zijn nek had.

Energieniveau
Sindsdien is Myjer nooit meer op zijn oude energieniveau gekomen, en dat heeft flinke gevolgen. In de docu krijgen we een unieke blik achter de schermen bij de succesvolle cabaretier, waarbij hij dicht op de huid wordt gevolgd - ook op de momenten dat hij doorweekt en uitgeput van het podium afstapt. De mensen om hem heen, onder wie zijn vrouw, willen Myjer beschermen tegen zijn eigen grenzeloze behofte om het iedereen naar de zin te maken. Daarmee doet hij zichzelf tekort.

De documentaire Jochem Myjer - Nog eentje dan is op maandag 28 september om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Jochem Myjer - Nog eentje dan terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige documentaire Jochem Myjer - Nog eentje dan maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen