Vrijdag in Op1: Lilian Marijnissen en Hélène Hendriks over Willem II feestvierders

Vrijdag in Op1: Lilian Marijnissen en Hélène Hendriks over Willem II feestvierders
De gasten van vrijdag 25 september

Kijktip :

Er werd gisteravond flink feestgevierd door de supporters van Willem II. Lilian Marijnissen, Hélène Hendriks en Giannis Garlemos schuiven aan voor de discussie over dit onverantwoorde gedrag. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder video.

De gasten in Op1 - vrijdag 25 september

  • Bij een bijeenkomst van supporters van Willem II ging het gisteren compleet mis. Ze keken op een plein in het centrum van Tilburg met zo’n 1000 man tegelijkertijd op groot scherm naar een wedstrijd van hun club tegen Rangers FC. Het was dit seizoen voor het eerst dat Willem II Europees voetbalde en dat werd uitbundig gevierd. Maar de coronaregels werden totaal genegeerd. SP-fractievoorzitter en Feyenoord-supporter__ Lilian Marijnissen__ vindt het onbegrijpelijk dat de burgemeester van Tilburg toestemming gaf voor de bijeenkomst van feestende en zingende voetbalsupporters. Trouwe Willem II-supporter Giannis Garlemos was gisteren aanwezig bij het voetbalfeestje. Hoe kijkt hij naar alle kritiek die nu is ontstaan? En FOX Sports-presentatrice __Hélène Hendriks __schuift ook aan. Zij weet wat het effect op clubs is als het publiek weer wordt verboden.
  • Wiskundige en expert complexiteit Bert Slagter volgt de corona-ontwikkelingen op de voet. Wat vindt hij van de huidige strategie van het kabinet? En hoe groot gaat deze tweede golf worden, gelet op de alsmaar toenemende besmettingen?
  • Het aantal besmettingen blijft maar steeds sneller stijgen. Experts hameren op zwaarder geschut: de samenleving moet weer een stap terugzetten. Tot vergaande maatregelen is het deze week nog niet gekomen. Arts-microbioloog Anne Wensing is bang dat het nu de verkeerde kant op gaat. Ze is vanavond te gast bij Op1.
  • ‘Nog eentje dan’ is een aangrijpende documentaire die Suzanne Raes maakte over cabaretier Jochem Myjer. Het is een uniek kijkje achter de schermen; welke grote offers moet Jochem Myjer brengen om een voorstelling als ‘Adem in, adem uit’ te maken? Aan tafel: Suzanne Raes en programmamaker en kleinkunstkenner Cornald Maas.
  • In ‘De Dick Maas Methode’ worden de films van regisseur Dick Maas ontleedt. Met acteurs wordt teruggekeken op sleutelscènes, collega-regisseurs vertellen over zijn invloed en Dick zelf vertelt over zijn opkomst en financiële ondergang. Aan tafel filmkenner René Mioch, die Maas veelvuldig sprak, en acteurs Olga Zuiderhoek (zij speelde in Maas’ eerste lange film Rigor Mortis) en Lou Landré, beter bekend als Sjakie uit de Flodder-films en -serie.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 25 september gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Lilian Marijnissen en Hélène Hendriks over Willem II feestvierders of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen