Vanavond op tv: Junior Songfestival, Hit The Road, Thin Ice en meer

Vanavond op tv: Junior Songfestival, Hit The Road, Thin Ice en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 26 september

Kijktip :

Vanavond kunnen de jongeren onder ons genieten van de Junior Songfestival Nationale Finale. Maar je kunt ook zappen naar bijvoorbeeld Hit The Road, een muziekfilm, de start van de Zweedse thriller serie Thin Ice of het beste van 25 jaar Het Uur van de Wolf. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 26 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Junior Songfestival Nationale Finale

NPO 3
19:25 uur

Live-uitzending met de finale van het Nationaal Junior Songfestival in Rotterdam Ahoy, gepresenteerd door Romy Monteiro en Buddy Vedder. In deze finale wordt bepaald wie Nederland gaat vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Polen. Vier acts worden beoordeeld door de kijkers thuis, een professionele kinderjury en een vakjury. In de vakjury zitten dit jaar Duncan Laurence, Emma Heesters en Ronnie Flex. In de kinderjury zitten oud-winnaar Matheu Hinzen en de meiden van 6TIMES: Gioia, Yosina, Roxy, Idaila, Noa en Amy. Zij werden vorig jaar tweede. De finalisten die het grote podium in Ahoy mogen betreden zijn Robin, de girlband UNITY, het duo Janae en Jacky en de boyband T-Square. Zij hebben maandenlang gerepeteerd om met hun eigen nummer een fantastische show neer te zetten.


Muziekdrama: Begin Again

SBS 9
20:30 uur

Het leven van de jonge singer-songwriter, Gretta, zit niet mee, zo is te zien in de muziekfilm Begin Again. Ze is net in New York komen wonen en haar vriend dumpt haar niet veel later. Een toevallige ontmoeting met een muziekproducer verandert haar leven in positieve zin en er staat haar een veelbelovende samenwerking te wachten.


Nieuw: Thin Ice

Canvas
20:37 uur

Vanaf vanavond is de Zweedse thrillerserie Thin Ice elke zaterdag om 20:35 uur wekelijks met dubbele afleveringen te zien op de Vlaamse zender Canvas. Aan het begin van de serie wordt een onderzoeksschip aangevallen voor de kust van Groenland. Het incident vindt plaats net wanneer de Arctische Raad probeert overeenstemming te bereiken over een verdrag dat oliewinningen in het noordpoolgebied moet verbieden. Achter het verdrag zit de Zweedse buitenlandminister Elsa Engström. Haar politiek adviseur, Viktor Baker, is aan boord van het schip. Door de aanval moet Elsa de bijeenkomst afblazen. Op hetzelfde moment reist de zwangere vrouw van Viktor, inlichtingenofficier Liv Hermanson, naar Groenland om haar man te zoeken.


Hit the Road: bijzondere optredens

SBS 6
21:30 uur

Zaterdagavond is weer een nieuwe aflevering van het programma Hit the Road te zien op SBS6. De deelnemers zingen vanuit een rijdende auto, naast een bekende chauffeur. De uitzendingen zijn elke zaterdag rond 21:30 uur. Iedere deelnemer zingt een lied dat een speciale betekenis voor hem of haar heeft. Daarvoor deelt iedereen zijn of haar bijzondere verhaal aan Gordon, Edsilia Rombley, Nick & Simon of Roel van Velzen. De BN'ers rijden door het land om de deelnemers op te pikken. Dat levert emotionele en grappige verhalen op, gevolgd door bijzondere zangperformances. De chauffeurs luisteren tijdens het rijden van de auto en bepalen uiteindelijk wie er op de achterbank mogen blijven zitten. Daar is slechts plek voor twee. Afvallers worden opgevangen in de bezemwagen. Aan het eind van het programma gaat de deelnemer die het meest overtuigde naar huis met een nieuwe auto.


25 jaar Het Uur van de Wolf: De Gouden Wolf

NPO 2
23:15 uur

Regisseur Marcel Goedhart onderzoekt met filmmaakster Marijn Frank de vijftien beste documentaires uit 25 jaar Het Uur van de Wolf, het kunstdocumentaire-programma van de NPO, en reikt De Gouden Wolf uit. Het wordt een terugblik aan de hand van sleutelscènes en interviews met hoofdpersonen en makers. Hoe kijken zij terug op de documentaire, wat heeft het teweeggebracht? Aansluitend aan De Gouden Wolf wordt De Nacht van de Wolf uitgezonden. Van 00:15 tot 06:50 uur zullen op NPO2 een aantal bijzondere films uit het archief van Het Uur van de Wolf te zien zijn. Het gaat onder meer om 'Boudewijn de Groot - Kom Nader' van Suzanne Raes, 'De jacht op mijn vader' van Gülşah Doğan en 'Bloot' van Paul Cohen.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Junior Songfestival, Hit The Road, Thin Ice en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV