Vanavond op tv: Nieuw seizoen Dossier Van Den Heuvel, Onze Boerderij, filmkomedie Trading Places en meer

Vanavond op tv: Nieuw seizoen Dossier Van Den Heuvel, Onze Boerderij, filmkomedie Trading Places en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 27 september

Kijktip :

Ook vanavond is er weer genoeg leuks te zien op televisie. Geniet van een nieuwe aflevering van Onze Boerderij met Yvon Jaspers waarin de boeren worden gevolgd in hun bedrijf, of kijk naar een nieuw seizoen van Dossier Van Den Heuvel. In dit reportageprogramma reist misdaadverslaggever John van den Heuvel de hele wereld over om slachtoffers van criminaliteit bij te staan. Meer zin in een film? De documentaireserie The Persians - a History of Iran is een aanrader en de iets luchtigere filmkomedie Trading Places is ook de moeite waard. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 27 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Onze boerderij: stressvolle hengstenkeuring

NPO 1
20:25 uur

In deze aflevering van Onze boerderij gaat Yvon Jaspers onder andere met hengstenhoudster Steffi, bekend van Boer zoekt Vrouw, mee naar een stressvolle hengstenkeuring. In een tijd waarin er steeds meer kritiek is op intensieve veebedrijven zou je denken dat er maar weinig boeren zijn die willen groeien. Van Jan, Carinne, Femke en Luuk hoort Yvon dat het soms juist nodig is je bedrijf uit te breiden om deze toekomstbestendig te maken. Zij verbouwden hun varkensbedrijf drie jaar geleden zodat ze voor hun gevoel nu juist meer kunnen doen voor dierenwelzijn en het milieu.

Nieuw: The Persians - a History of Iran

Canvas
20:55 uur

Vanavond start de driedelige documentaireserie The Persians - a History of Iran waarin journaliste Samira Ahmed de veelzijdige cultuur en buitengewone geschiedenis van het land ontdekt. Drie zondagen rond 20:55 uur op de Vlaamse zender Canvas. Sinds de revolutie ayatollah Khomeini in 1979 aan de macht bracht in Iran, is het land synoniem voor de radicale islam. Westerse documentairemakers wordt maar zelden toegang verleend. Nu krijgt Samira Ahmed die kans wel. In deze eerste aflevering reist ze naar plekken die onthullen hoe het Perzische Rijk is ontstaan en hoe koningen er een groot rijk opbouwden terwijl de oude wereld afgunstig toekeek.

Terug: Dossier Van Den Heuvel

RTL 4
21:36 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van de reportageserie Dossier Van Den Heuvel, waarin misdaadverslaggever John van den Heuvel de hele wereld over reist om slachtoffers van criminaliteit bij te staan. In deze eerste aflevering het verhaal van 21-jarige Dewi de Koster, die in de zomer van 2019 overleed nadat hij in de Spaanse badplaats Lloret de Mar van een metershoge muur viel. De Spaanse politie houdt het op een noodlottig ongeval, maar de verwondingen aan het lichaam van Dewi wijzen eerder op een zware mishandeling. De moeder en zus van Dewi schakelen de hulp van John in. John komt er al snel achter dat Dewi voor de val van het muurtje flink in elkaar is geschopt tijdens het stappen. Elke zondag om 21:30 uur op RTL 4.

Filmkomedie: Trading Places

RTL 7
22:00 uur

De rijke broers Mortimer en Randolph Duke sluiten een weddenschap af. De een is ervan overtuigd dat de omgeving bepalend is of iemand slaagt in het leven, terwijl de ander gelooft dat het met erfelijkheid te maken heeft. Bij wijze van experiment zorgen ze ervoor dat de succesvolle zakenman Louis compleet aan de grond raakt en geven ze de zwerver Billy Ray de baan van Louis. Als Louis en Billy Ray hier na het experiment achter komen, zijn ze vastbesloten om wraak te nemen op de broers.

Tegenlicht: de weg van retourpakketten

NPO 2
22:10 uur

Tegenlicht zoekt in deze uitzending uit wat er met retourpakketten gebeurt vanaf het moment dat ze worden overdragen aan de post. Online winkelen was nog nooit zo makkelijk. Daarbij komt ook klakkeloos bestellen en terugsturen van producten kijken. Tegenlicht verkent de schaduwkanten van e-commerce en volgt het traject dat start bij de afdeling 'retouren'. Nederlanders zijn de koplopers van Europa als het om retourneren gaat. Van alle online aankopen gaat 13 procent terug naar de webwinkels. Echt gratis is dat terugsturen natuurlijk niet, iemand zal het prijskaartje voor de logistiek toch moeten betalen. Ook de milieubelasting van de eindeloos op en neer pendelende bezorgdiensten is enorm. Vaak is het duurder om een geretourneerd product weer klaar voor de verkoop te maken, dan om het door te verkopen aan een opkoper, of het te versnipperen, te verbranden of weg te gooien.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV