Oud-premiers bieden kijkje in persoonlijke leven in Kijken in de ziel

Oud-premiers bieden kijkje in persoonlijke leven in Kijken in de ziel
Coen Verbraak interviewt van Agt, Kok en Balkenende

Kijktip :

In het tweedelige interviewprogramma Kijken in de ziel: Premiers spreekt Coen Verbraak met Dries van Agt, Wim Kok en Jan Peter Balkenende, voormalig minister-presidenten van Nederland.

Verbraak gaat met de voormalig leiders van het land in gesprek over de hoogte- en dieptepunten, moeilijkste beslissingen en mooiste en zwaarste momenten uit hun jaren als premier. Hoe is het om de eerste man in politiek Den Haag te zijn? Wat moet je kunnen om dat bijzondere vak van premier te vervullen? Is het eigenlijk wel een vak of is het eerder een roeping? En kun je als premier werkelijk het verschil maken?

:[article:img](src:"kidz-balkenende.jpg" title:"Verbraak in gesprek met Balkenende")

"De interviews bieden een kijkje in hun periode als premier, maar ook in hun persoonlijke leven. In het geval van Balkenende gaat het over de oorlog in Irak, de Lijst Pim Fortuyn en zijn tijd met Wouter Bos. Hoe ze elkaar in de verkiezingscampagne beschimpten en dan later samen verder moesten. Of hoe hij orde moest houden in de ministerraad als bijvoorbeeld Bert Koenders, Frans Timmermans en Maxime Verhagen met elkaar zaten te kletsen", zegt Verbraak tegen het Algemeen Dagblad.

"Ze vertellen ook allemaal hoe je na het premierschap weer aan het gewone leven begint. Dat ze op straat erachter komen dat ze geen geld bij zich hebben. Of een parkeerplekje moeten zoeken, want tsja, dat is met een dienstauto niet aan de orde. Kijk, in Amerika blijf je tot je dood Dear Mister President, daar word je ook zo aangesproken. Carter heeft bijvoorbeeld nog steeds een eigen chauffeur, een kantoor. Dat blijft. In Nederland is daar geen sprake van. Kok vertelt hoe dat gaat."

Het tweeluik Kijken in de ziel: Premiers is op woensdag 3 en 10 januari te zien op NPO 2.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV