Tv-première: controversiële en vlijmscherpe film BlacKkKlansman vrijdag op Net5

Tv-première: controversiële en vlijmscherpe film BlacKkKlansman vrijdag op Net5
Van geroemde Malcolm X-regisseur Spike Lee

Kijktip :

Op vrijdag 2 oktober is de film BlacKkKlansman op Net5 te zien. Het onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhaal gaat over de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth (gespeeld door John David Washington), die eind jaren zeventig in de Ku Klux Klan wist te infiltreren. Je kunt BlacKkKlansman streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Ron Stallworth is de eerste Afro-Amerikaanse agent die aan de slag gaat bij de politie van Colorado Springs. Hij is vastberaden om zichzelf meteen te bewijzen en wil dat doen door op een gevaarlijke missie te gaan: infiltreren in een lokale eenheid van de Ku Klux Klan. De jonge detective neemt daarvoor een meer ervaren collega aan om undercover te gaan. Samen vormen ze een team om de extremistische haatgroep neer te halen.

Acteur Topher Grace als Ku Klux Klan-leider David Duke in film 'BlacKkKlansman'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Universal Pictures kennen we natuurlijk van grote producties, maar ze geven ook films met een scherp thema de kans. BlacKkKlansman, van de geweldige regisseur Spike Lee (Do the Right Thing, Malcolm X, Inside Man), deed in 2018 al veel stof opwaaien. Het verhaal wordt verteld met de nodige humor, gecombineerd met een zwaar thema, en laat de bioscoopbezoeker op het einde zeker in shock achter. Deze film geeft ook een slimme boodschap mee: denk vooral zelf na en scheer hele groepen niet over één kam. Misschien was de politieke toon niet nodig, maar toch mag deze film, met thema's die tragisch genoeg 'anno nu' nog steeds aan de orde zijn, zeker niet gemist worden. Fantastisch acteerwerk door een absolute topcast en een goede soundtrack maken van BlacKkKlansman een dikke aanrader, die je niet snel zult vergeten.

Cast
Naast John David Washington (Tenet) en Adam Driver (Star Wars: The Force Awakens), zijn ook Topher Grace (Under the Silver Lake) en Laura Harrier (Spider-Man: Homecoming) te zien in deze film. De regie is voor Spike Lee (Da 5 Bloods).

BlacKkKlansman is op vrijdag 2 oktober om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: Drama, Comedy. Tijdsduur: 135 minuten. IMDb-score: 7,5.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tv-première: controversiële en vlijmscherpe film BlacKkKlansman vrijdag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen