Recensie: Buiten is het Feest is misbruikdrama met sterke rol Abbey Hoes

Recensie: Buiten is het Feest is misbruikdrama met sterke rol Abbey Hoes
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Karin Bloemen

Film :

Sinds 22 oktober is de film Buiten is het feest in de Nederlandse bioscopen te zien. In 2012 schreef Arthur Japin de roman 'Maar buiten is het feest', gebaseerd op de traumatische jeugdervaringen van zangeres Karin Bloemen. Regisseur Jelle Nesna, zelf slachtoffer van misbruik, vond veel troost in het boek en besloot het te verfilmen. Lees hier de filmrecensie van Buiten is het Feest.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Misbruik en incest
Het verhaal gaat over de succesvolle singer-songwriter Sonne (Abby Hoes), die na de onverwachte dood van haar zus haar nichtje in huis neemt. Om haar te beschermen tegen haar biologische vader (Eelco Smits), die de voogdij eist, wordt ze gedwongen te vertellen over haar familiegeschiedenis.

Actrice Abby Hoes in de film 'Buiten is het Feest'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Karin Bloemen is altijd enorm openhartig geweest over haar misbruikverleden. Het bespreekbaar maken van misbruik is zo'n beetje haar levensdoel geworden. In Buiten is het Feest heb je niet gelijk door dat het om het echte verhaal van Bloemen gaat. Dit komt mede door het mooie acteerwerk van Abby Hoes, die haar eigen draai aan het personage geeft. Het verhaal laat goed zien hoe vreselijk traumatisch en allesverwoestend misbruik is, en welke schade het stilzwijgen over het onderwerp aanricht. Schaamte, schuldgevoelens en angst overheersen in dit gezin, met een ijzingwekkende rol voor de stiefvader en dader (vertolkt door Eelco Smits). Een taboe-doorbrekende film met een groot compliment voor Karin Bloemen, voor wie je alleen maar groot respect kan hebben. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Abby Hoes (Vals) en Georgina Verbaan (De Suprise) is ook Eelco Smits (Vliegende Hollanders) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Jelle Nesna (Carmen van het Noorden).

Buiten is het Feest is vanaf 22 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama. Tijdsduur: 95 minuten. IMDb-score: 6,6.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Buiten is het Feest is misbruikdrama met sterke rol Abbey Hoes of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier