Docuserie Cannabis over Johan van Laarhoven vanaf woensdag te zien op NPO 2

Docuserie Cannabis over Johan van Laarhoven vanaf woensdag te zien op NPO 2
Opkomst en ondergang van coffeeshophouder

Kijktip :

Vanaf woensdag 30 september zendt NPO 2 de heftige zesdelige documentaireserie Cannabis uit. Hierin wordt het verhaal van coffeeshophouder Johan van Laarhoven verteld. Hoe gingen zijn opkomst en keiharde ondergang in zijn werk?

Cannabis gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Thailand
Van Laarhoven bereikte het landelijke nieuws toen hij in 2014 werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 103 jaar in Thailand. Hij werd beschuldigd van het witwassen van drugsgeld en de Nederlandse overheid deed de veroordeeling af als een Thaise zaak; Van Laarhoven kreeg geen hulp van de politiek. Familie, vrienden en advocaten beginnen een wanhopig gevecht om Johan en zijn vrouw uit de 'hel van Bangkok' te halen.

Tekst gaat verder onder video's.

Gedoogbeleid
De documentaireserie legt op meeslepende wijze bloot hoezeer het lot van Johan van Laarhoven is vervlochten met bijna vijftig jaar Nederlands gedoogbeleid. Op basis van een grote hoeveelheid archiefmateriaal en interviews met de hoofdrolspelers van toen en nu reconstrueert Cannabis de geschiedenis van het Nederlandse softdrugsbeleid. Ook ontmaskert het op minutieuze wijze de mythe van Nederland als voorbeeldige rechtstaat.

De documentaireserie Cannabis is vanaf woensdag 30 september wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Cannabis terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docuserie Cannabis over Johan van Laarhoven vanaf woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen