Recensie: The Boys in the Band zit vol scherpe dialogen en grote geheimen

Recensie: The Boys in the Band zit vol scherpe dialogen en grote geheimen
Met Jim Parsons en Matt Bomer

Film :

Vanaf 30 september staat de film The Boys in the Band op Netflix. Een groep homoseksuele vrienden viert een verjaardagsfeest met veel drank en sigaretten. Deze productie geeft de nieuwe generatie LHBTQ'ers een fantastisch inkijkje in het leven en de moeilijkheden van gelijkgestemden uit de tijd van hun grootouders. Lees hier de filmrecensie van The Boys in the Band.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Happy Birthday!
Het verhaal draait om een groep homoseksuele vrienden, die bij elkaar komt om de verjaardag van één van hen te vieren. Deze bijzondere avond krijgt echter een vrij onverwachte en grimmige wending wanneer een oude studievriend van de gastheer - die mogelijk nog niet uit de kast is - opduikt. De avond wordt langzaam maar zeker steeds valser, en de liefde veroorzaakt op sommige momenten flinke problemen.

Met onder andere Jim Parsons en Michael Benjamin Washington in de film 'The Boys in the Band'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Regisseur Joe Mantello maakte in 2014 de ontroerende film The Normal Heart, over de inktzwarte periode van de hiv-epidemie aan het begin van de jaren tachtig. The Boys in the Band speelt zich ruim tien jaar eerder af en is net als The Normal Heart gebaseerd op een gelijknamig toneelstuk. Ook is er opnieuw een fantastische LGBTQ-cast te zien, met glansrollen voor Jim Parsons en Matt Bomer. Een absoluut passieproject, dat bij vlagen grote indruk maakt. De sfeer, de karakters, het acteerwerk en de scherpe dialogen zijn een lust voor oog en oor. Hoewel er toch wat gebreken in het verhaal zitten, weet de film van begin tot eind te boeien. De keuze tussen vechten of het uitspreken van de liefde van je leven staat centraal. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Jim Parsons (The Big Bang Theory), Zachary Quinto (Star Trek), Andrew Rannells (A Simple Favor), Tuc Watkins (Desperate Housewives) en Matt Bomer (Magic Mike) in de film te zien. Deze productie is geregisseerd door Joe Mantello (The Normal Heart).

The Boys in the Band is vanaf 30 september 2020 op Netflix te zien. Genre: Drama. Tijdsduur: 121 minuten. IMDb-score 6,9.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Boys in the Band zit vol scherpe dialogen en grote geheimen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen