Ontroerend familiedrama Manchester by the Sea nu te zien op Netflix

Ontroerend familiedrama Manchester by the Sea nu te zien op Netflix
Oscarwinnaar Casey Affleck in film over verlies, pijn en vergeving

Kijktip :

Vanaf vandaag - 30 september - staat de film Manchester by the Sea op Netflix. In deze donkere dagen brengt Netflix een ogenschijnlijk traditioneel rouwdrama, maar gaandeweg scheurt het alle bijbehorende verwachtingen aan stukken: intens drama gecombineerd met humor. Dit contrast maakt deze film tot een parel in zijn soort. Je kunt Manchester by the Sea ook streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Klusjesman Lee
Het verhaal volgt Lee Chandler (Casey Affleck), die na het overlijden van zijn broer Joe (Kyle Chandler) opeens de voogd van zijn neefje Patrick (Lucas Hedges) wordt. Lee, die zijn leven zelf nauwelijks op de rails heeft, neemt het voogdijschap tegen wil en dank aan. Tegen de achtergrond van Massachusetts, en de haven van het stadje Manchester in het bijzonder, leren we beetje bij beetje de geschiedenis van Lee kennen. En wat de demonen uit zijn verleden voor gevolgen hebben voor hem en zijn familie.

Casey Affleck en Lucas Hedges in de film 'Manchester by the Sea'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Wat maakt het familiedrama Manchester by the Sea nou zo goed? Regisseur Kenneth Lonergan slaagt erin om de film, met een somber en zwaar thema, toch luchtig en hier en daar zelfs komisch - soms met zwarte humor - te houden. De combinatie van magistraal schrijfwerk en fantastisch acteerwerk maakt grote indruk. Ook Michelle Williams (in de rol van ex-vrouw Randi Chandler) laat een uitstekende rol zien, en Casey Affleck won voor zijn vertolking van de sociaal onhandige Lee zelfs een Oscar. Manchester by the Sea is een goed verhaal dat zowel het hart als het hoofd weet te raken. De film is niet helemaal vrij van clichés, maar het verhaal, de regie en het acteerwerk maken deze productie onvergetelijk. Vier sterren.

Cast
Naast Casey Affleck (Interstellar) en Lucas Hedges (Lady Bird) zijn ook Kyle Chandler (Godzilla vs. Kong) en Michelle Williams (The Greatest Showman) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Kenneth Lonergan (Margaret).

Manchester by the Sea is vanaf 30 september 2020 op Netflix te zien. Genre: Drama. Tijdsduur: 137 minuten. IMDb-score: 7,8.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Ontroerend familiedrama Manchester by the Sea nu te zien op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen