Maandag in Op1: Femke Halsema over nieuwe coronamaatregelen

Maandag in Op1: Femke Halsema over nieuwe coronamaatregelen
De gasten van maandag 28 september

Kijktip :

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, arts-microbioloog en OMT-lid Jan Kluytmans en politiek verslaggever Xander van der Wulp over de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet vanavond zal aankondigen in een persconferentie met premier Rutte en minister De Jonge. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder video.

De gasten in Op1 - maandag 28 september

  • In de rechtbank van Maastricht is vandaag het proces begonnen tegen Jos B., de verdachte in de zaak Nicky Verstappen. Voor het eerst sinds zijn aanhouding in 2018 heeft B. zijn stilzwijgen doorbroken. In een videoboodschap verklaart hij dat de 11-jarige Nicky al was overleden toen hij hem in 1998 aantrof op de Limburgse Brunssummerheide.Jan Meeus, misdaadjournalist voor de NRC, was vandaag aanwezig in de rechtbank. Welke indruk kreeg hij van Jos B.? En Gerald Roethof, advocaat van Jos B., is ook te gast. Als dit het eerlijke verhaal is, waarom komt zijn cliënt dan nu pas met deze verklaring?
  • Vanavond om 19.00 uur is er weer een persconferentie van het kabinet met premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge, waarin er nieuwe coronamaatregelen worden aangekondigd. Bij Op1 praten we verder met Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, met arts-microbioloog en OMT-lid Jan Kluytmans en met politiek verslaggever Xander van der Wulp van de NOS.
  • Museum en onderzoekscentrum Naturalis in Leiden werd 200 jaar geleden opgericht door Koning Willem I als het Rijksmuseum van Natuurlijke Historie. De collectie van een paar duizend exemplaren ven toen is inmiddels uitgegroeid tot één van 42 miljoen objecten. Morgen opent koning Willem-Alexander de tentoonstelling ‘Van onschatbare waarde’ en verschijnt het boek ‘Wie wat bewaart’, van onder meer evolutiebioloog Menno Schilthuizen. En ook Henk Schiffmacher is te gast. De tattoo-artiest is verzamelaar van bijzondere natuurobjecten en heeft thuis inmiddels een kleine ‘Naturalis collectie’. Voor de tentoonstelling is Schiffmacher met één zo’n speciaal object op de foto gezet. Vanavond Op1 vertelt hij er alles over!

Presentatie
Op1 wordt op maandag 28 september gepresenteerd door Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Femke Halsema over nieuwe coronamaatregelen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier