Heftige documentaire Drama Girl woensdag 30 september te zien op NPO 2

Heftige documentaire Drama Girl woensdag 30 september te zien op NPO 2
Traumatische scènes nagespeeld

Kijktip :

Op woensdag 30 september zendt NPO 2 de documentaire Drama Girl uit, waarin regisseur Vincent Boy Kars een aantal acteurs cruciale scènes uit hun eigen leven laat naspelen. Zal dit hen helpen bij het verwerken van bepaalde (traumatische) gebeurtenissen?

Drama Girl gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Beter begrijpen
De vraag die regisseur Kars in zijn documentaire stelt, is in hoeverre drama (als genre) mensen kan helpen om met zichzelf in het reine te komen en de wereld beter te begrijpen. Hij onderzoekt dit aan de hand van een experiment met de jonge actrice Leyla de Muynck en een aantal andere acteurs, waarin ze recente gebeurtenissen naspelen.

Beeld
Hieruit blijkt hoe mensen een bepaald beeld van hun eigen verhaal samenstellen, en hoe dat beeld wordt aangepast als zich een trauma voordoet. Drama Girl is de tweede film in een serie van drie waarin regisseur Kars onderzoekt waar realiteit eindigt en fictie begint. Leyla krijgt hulp van acteurs Pierre Bokma en Elsie de Braauw (als haar ouders) en Jonas Smulders als haar vriendje.

De documentaire Drama Girl is op woensdag 30 september om 23.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Drama Girl terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire Drama Girl woensdag 30 september te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen