Vanavond op tv: start nieuwe series Cannabis, Zero Zero Zero, We Hunt Together en meer

Vanavond op tv: start nieuwe series Cannabis, Zero Zero Zero, We Hunt Together en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 30 september

Kijktip :

Vanavond staan er meerdere nieuwe series op het programma, zo gaan Cannabis, Zero Zero Zero, Doubling Down With The Derricos en We Hunt Together van start. Maar je kunt ook zappen naar een misdaadfilm, een heftige documentaire of een nieuwe aflevering van Paleis Voor Een Prikkie. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 30 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Cannabis

NPO 2
20:25 uur

De opkomst en ondergang van coffeeshophouder Johan van Laarhoven, wordt verteld in de serie Cannabis, tegen de achtergrond van vijftig jaar Nederlands gedoogbeleid. In 1970 wordt op het Holland Popfestival in het Kralingse Bos voor het eerst oogluikend het gebruik van hasj gedoogd. Een tijd van pionierende cannabisondernemers breekt aan. Dankzij het gedoogbeleid wordt cannabis net zo'n groot exportproduct als Heineken, Goudse kaas en Johan Cruyff. De Nederlandse coffeeshopondernemer Johan van Laarhoven wordt in 2014 in Thailand tot 103 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het witwassen van drugsgeld. Familie en vrienden beginnen een wanhopig gevecht om Johan en zijn vrouw uit de 'hel van Bangkok' te halen.


Tv-première: A Simple Favor

RTL 8
20:30 uur

De film A Simple Favor volgt het verhaal van mama en vlogster Stephanie. Zij gaat op zoek naar de waarheid achter de plotselinge verdwijning van haar beste vriendin Emily. Stephanie krijgt hiervoor de hulp van Emily's man Sean.


Nieuw: Doubling Down With The Derricos

TLC
21:30 uur

In het nieuwe realityprogramma Doubling Down With The Derricos wordt het grote gezin van Karen en Deon Derrico gevolgd. Ze hebben maar liefst veertien kinderen onder de vijftien jaar. De afleveringen zijn elke woensdag om 21:30 uur op TLC. Nadat Karen en Deon al twee kinderen hadden, kregen ze achtereenvolgens een tweeling, een vijfling en nog een tweeling. En alsof elf kinderen nog niet genoeg was, zijn ze nu in verwachting van een drieling. Het opmerkelijke aan al deze zwangerschappen is ook nog dat ze op natuurlijke wijze tot stand kwamen. Karen en Deon wilden altijd al een groot gezin, maar het is inmiddels wel een enorm grote uitdaging. Te zien zijn hun vrolijke gebeurtenissen, maar ook hun moeilijke momenten. Maar wat altijd overheerst is de oneindige liefde voor hun veertien kinderen.


Paleis voor een Prikkie: 'nare' meubels

SBS 6
21:30 uur

Deze week helpen interieurontwerpers Brian & Peer in Paleis Voor Een Prikkie om meer rust en een thuis-gevoel te creëren in een Zeeuwse woonkamer. In het dorpje Yerseke in Zeeland woont Heidy met haar zoon Jason en dochter Dylana. Het gezin is vijf jaar geleden naar deze plek gevlucht, omdat het in Leiden niet meer veilig voor ze was. De oude meubels in de woonkamer blijven ze herinneren aan deze nare periode, maar mede door Heidy's fysieke aandoeningen is het financieel niet mogelijk om het interieur te veranderen. Lukt het Brian & Peer om weer meer rust en een thuis-gevoel te creëren in de woonkamer?


Nieuw: We Hunt Together

BBC First
22:00 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe bloedstollende Britse misdaadserie We Hunt Together zes woensdagen om 22:00 uur te zien op BBC First, de Engelse seriezender met Nederlandse ondertiteling. Voormalig kindsoldaat Baba schiet in deze serie de manipulatieve Freddy tijdens een gewelddadig incident te hulp, waarna meteen een band tussen hen ontstaat. De twee raken bezeten van elkaar en ontpoppen zich vervolgens tot een moordend duo. De zaak belandt op het bureau van rechercheur Lola Franks en haar collega Jackson Mendy, die elkaars tegenpolen zijn.


Nieuw: Zero Zero Zero

Canvas
22:17 uur

Vanaf vanavond is de Italiaanse misdaadserie Zero Zero Zero elke woensdag vanaf 22:20 uur met dubbele afleveringen te zien op de Vlaamse zender Canvas. De serie gaat over de Italiaanse maffiaorganisatie 'ndrangheta. Als die een enorme lading cocaïne bestelt, zijn daar partijen van over de hele wereld bij betrokken. Van Italië tot Mexico en de Verenigde Staten. De Amerikaanse familie Lynwood heeft een scheepvaartmaatschappij en fungeert als tussenpersoon tussen de Italiaanse maffia en de Mexicaanse drugskartels. Maar drugssmokkel is een riskante handel, zeker als er een criminele machtsstrijd losbarst. In Mexico hebben enkele soldaten onder leiding van Manuel Quinteras de jacht geopend op de topfiguren van het Leyra-drugskartel.


Docu: Drama Girl

NPO 2
23:00 uur

In de documentaire Drama Girl laat regisseur Vincent Boy Kars een jonge vrouw, Leyla de Muynck, een aantal cruciale scènes uit haar recente verleden naspelen. Misschien, denkt Kars, kan het haar helpen bij het verwerken van bepaalde gebeurtenissen. In hoeverre kan drama, als genre, ons helpen om met onszelf in het reine te komen en de wereld beter te begrijpen? Samen met de regisseur onderzoeken Leyla en de acteurs hoe mensen een bepaald beeld van hun eigen verhaal samenstellen - en hoe dat beeld wordt herschikt als zich een trauma voordoet. Dit is de tweede film in een serie van drie waarin regisseur Vincent Boy Kars in documentairevorm onderzoekt waar realiteit eindigt en fictie begint. Met acteurs Pierre Bokma en Elsie de Brauw als haar ouders en Jonas Smulders als haar vriendje.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start nieuwe series Cannabis, Zero Zero Zero, We Hunt Together en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV