Donderdag in Stand van Nederland: kansen op de arbeidsmarkt

Donderdag in Stand van Nederland: kansen op de arbeidsmarkt
Wat is de invloed van corona?

Kijktip :

Op donderdag 1 oktober is er weer een nieuwe aflevering van Stand van Nederland te zien op NPO 2. Deze keer bespreekt het maandelijkse programma de kansen op de arbeidsmarkt, en hoe die zijn beïnvloed door de komst van het coronavirus.

Stand van Nederland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Verdwenen banen
In Stand van Nederland worden maandelijks de verhalen achter de economische cijfers besproken, en die cijfers worden nu natuurlijk sterk bepaald door de coronacrisis. Vlak voor die begon hadden ruim negen miljoen mensen betaald werk in Nederland; nog nooit waren er zoveel mensen met een baan. Door corona verdwenen er in het voorjaar echter ruim driehonderdduizend banen.

Tekst gaat verder onder video's.

Ontmoeting met Rutte
Wat doe je als je nu geen werk meer hebt? Stand van Nederland kijkt naar nieuwe kansen op de arbeidsmarkt; zo zijn er momenteel veel mensen die in de horeca werkten, die zich laten omscholen om in de zorg aan de slag te gaan. Wil iedereen zich wel laten omscholen? Ook worden een aantal jongeren gevolgd, die op het Catshuis een ontmoeting met premier Mark Rutte hebben.

Stand van Nederland is op donderdag 1 oktober om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Stand van Nederland terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Stand van Nederland: kansen op de arbeidsmarkt of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen