Woensdag in Op1: Joop van den Ende en Sanne Wallis de Vries over chaos in theaters

Woensdag in Op1: Joop van den Ende en Sanne Wallis de Vries over chaos in theaters
De gasten van woensdag 30 september

Kijktip :

De chaos in de theaters is compleet na de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge van maandag 28 september. Joop van den Ende en Sanne Wallis de Vries vertellen over de problemen voor theaters in Op1. Wie zijn er vanavond nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - woensdag 30 september

  • Nederlandse jongeren lezen nauwelijks nog boeken. Maar de Nederlandse taal heeft ten onrechte een slecht imago vinden schrijvers Adriaan van Dis en Özcan Akyol. Wat is de magie van het boek en hoe kunnen we die weer overbrengen op jongeren? Dat vertellen de schrijvers vanavond bij Op1.
  • Ze werken alle drie in de zorg en vrezen voor de komende corona-drukte na de eerste traumatische coronagolf: Spoedeisende Hulp Arts Gor Khatchikyan, IC-verpleegkundige Susanne Heijmenberg en verpleeghuis-verpleegkundige Judith Kruizenga. Vanavond schuiven ze aan bij Op1.
  • Chaos en verwarring bij de theaters en andere podia sinds de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van maandag. Alles was sinds de heropening op 1 juli coronaproof gemaakt, maar de meeste theaters worden toch over één kam gescheerd, met andere publieke binnenruimtes: maar 30 man in de zaal. Oud-theaterproducent Joop van den Ende en cabaretière Sanne Wallis de Vries vertellen vanavond bij Op1 wat deze chaos en onduidelijkheid voor hen betekent.
  • Het kabinet is om: we moeten mondkapjes gaan dragen in winkels, musea en bibliotheken. Het is geen plicht, maar wel een dwingend advies. Vanwaar deze ommezwaai bij de regering? Daarover praat politiek verslaggever van de NOS Xander van der Wulp. Ook arts-microbioloog en hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss schuift aan. Hij vindt de coronamaatregelen te verwarrend en onduidelijk.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 30 september gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Joop van den Ende en Sanne Wallis de Vries over chaos in theaters of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen