Fenomenale thriller Nightcrawler zie je vrijdag 2 oktober op Net5

Fenomenale thriller Nightcrawler zie je vrijdag 2 oktober op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De donkere dagen breken weer aan en dat is voor Net5 reden om de sublieme neo-noirthriller Nightcrawler weer eens van stal te halen. Dat Jake Gyllenhaal voor deze film geen Oscarnominatie kreeg blijft een mysterie, want hij levert werkelijk foutloos werk in een buitengewoon indrukwekkende rol. Je kunt Nightcrawler streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De ambitieuze Lou Bloom kan door de economische crisis moeilijk aan werk komen. Tijdens zijn zoektocht ontdekt hij de onderwereld van de misdaadverslaggeving in Los Angeles. Wanneer hij 's nachts door de stad loopt, stuit hij bij toeval op een paar freelancejournalisten. In de hoop om snel geld te verdienen, schaft Lou ook een goedkope videocamera en een politieradioscanner aan om verkeersongevallen, slachtoffers van overvallen en huisinbraken op beeld vast te leggen. De televisieproducente Nina is onder de indruk van zijn opnames en geeft Lou de kans om een echte misdaadjournalist te worden. Lou zoekt de grenzen van zijn werk op en gaat daar al snel overheen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Jake Gyllenhaal wordt door velen gezien als één van de beste acteurs van zijn generatie, maar keer op keer wordt hij jammerlijk over het hoofd gezien door het Oscarcomité. Alleen voor zijn rol in Brokeback Mountain kreeg Gyllenhaal een nominatie. Vooral voor Nightcrawler had hij wat ons betreft genomineerd mogen worden - en zelfs mogen winnen. Gyllenhaal etaleert een fysieke transformatie zoals we die maar zelden hebben gezien; zijn magere geraamte en holle, diepliggende ogen geven Lou Bloom het uiterlijk van een junkie. Het vreemde karakter van Bloom wordt door Gyllenhaal ook perfect uitgedragen. Voeg daar een spannend script en een fantastische cameravoering aan toe en Nightcrawler groeit uit tot één van de beste thrillers van de laatste jaren.

Nightcrawler (2014) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op vrijdag 2 oktober om 23.10 uur te zien op Net5.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fenomenale thriller Nightcrawler zie je vrijdag 2 oktober op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier