Indrukwekkende thriller Murder in the First vrijdag te zien op België Eén

Indrukwekkende thriller Murder in the First vrijdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Het Amerikaanse gevangeniseiland Alcatraz, gelegen in de baai van San Francisco, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Er zijn dan ook heel wat films gedraaid, waarvan het uitstekende Murder in the First jammer genoeg één van de minder bekende is. Deze thriller is vrijdag te zien op België Eén en je kunt Murder in the First streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Henri Young doet in het jaar 1938 een ontsnappingspoging uit Alcatraz, maar wordt gepakt en moet drie jaar in een isoleercel doorbrengen onder erbarmelijke omstandigheden. De tweede ontsnapte gevangene die ook werd opgepakt wist echter een regeling te treffen en werd menselijk behandeld. De dag dat hij eindelijk uit de isoleercel mag, pakt Henri in de eetzaal een lepel en vermoordt de ander. De advocaat die hij aangewezen krijgt is groentje James Stamphill, die niet wil dat Henri naar de gaskamer gaat. In plaats daarvan klaagt hij de beruchte gevangenis aan, omdat ze een eenvoudige dief tot moordenaar maakte.

Waargebeurd
Waar een Alcatraz-film als The Rock (Michael Bay, 1996) totaal ridicuul en ongeloofwaardig is, vertelt Murder in the First net als de iconische klassieker Escape from Alcatraz (Don Siegel, 1979) met Clint Eastwood een waargebeurd verhaal. Henri Young heeft echt bestaan, maar wordt al sinds 1972 vermist. Hij wordt in deze film vertolkt door Kevin Bacon, en dat is niet de enige Hollywoodster in de cast: ook Christian Slater, Gary Oldman en William H. Macy zijn te zien in deze uitstekende misdaadthriller, die vakkundig werd geregisseerd door Marc Rocco.

Murder in the First (1995) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 2 oktober om 23.25 uur te zien op België Eén. Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende thriller Murder in the First vrijdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV